Μήνυμα αλληλεγγύης στον ισπανικό λαό που δοκιμάζεται από την πανδημία του κοροναϊού και μετράει χιλιάδες θύματα, έστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί

Η κα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο twitter σημειώνει: «Con solidaridad y fuerza lo superaremos todos juntos/Με αλληλεγγύη και δύναμη θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί».

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας συνοδεύεται και από φωτογραφία με την ανάρτησης της ισπανικής σημαίας στη Βουλή των Ελλήνων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τον λαό της Ισπανίας.

Στα χρώματα της Ισπανίας θα φωταγωγηθεί η πρόσοψη της ελληνικής βουλής

Η ισπανική σημαία μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζει από το πρωί στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και το υπουργείο Εξωτερικών ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο ισπανικό λαό εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊου.

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, από το απόγευμα της Παρασκευής και για ένα τριήμερο, κάθε βράδυ, η πρόσοψη του ελληνικού Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ισπανίας.

Κατά τη συμβολική τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον πρεσβευτή της Ισπανίας στην Αθήνα Ενρίκε Βιγκέρα, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ανάλογη έκφραση αλληλεγγύης είχε επιδείξει η χώρας μας και προς την Ιταλία και τον ιταλικό λαό.