Αποκλειστικά στο MEGA ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Μετά τον κορωνοϊό θα έρθει οικονομική κρίση

Ένταση της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως μετά την πανδημία του κορωνοϊού, βλέπει ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν

Ένταση της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, βλέπει ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει η χώρα του την πανδημία, επισημαίνοντας τις ελλείψεις που υπήρχαν, αλλά και τη βελτίωση των υποδομών που, όπως λέει, προηγήθηκε.

Την ημέρα που στην Τουρκία σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με 4117 νέους ασθενείς και 87 νεκρούς σε ένα 24ωρο, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν σε αποκλειστική συνέντευξή του στο MEGA λέει ότι όλοι αρχικά αιφνιδιάστηκαν, αλλά δηλώνει αισιόδοξος για την μάχη με τον κοροναϊός.

Παραδέχεται ότι υπήρξαν ελλείψεις, αλλά εστιάζει στην αναβάθμιση της υγειονομικής υποδομής της Τουρκίας που είχε προηγηθεί της κρίσης.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει στο MEGA την έναρξη κατασκευής δύο τεράστιων νοσοκομείων πανδημίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχει σημειωθεί πάνω από το 60% των κρουσμάτων της Τουρκίας. Το ένα στην έκταση όπου βρισκόταν το αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Ο χρόνος που προβλέπεται για την περάτωση του έργου υποδηλώνει ότι το επιστημονικό συμβούλιο που έχει συσταθεί από τον πρόεδρο Ερντογάν προβλέπει την κορύφωση της πανδημίας στην Τουρκία να έρχεται σε ενάμιση μήνα. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων του φονικού ιού στην γειτονική χώρα.

ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk