Μάχη γιατρών με τον κορωνοϊό: «Με το σταγονόμετρο τα προστατευτικά μέσα» λένε στο MEGA

«Ζητάμε από τις εθνικές κυβερνήσεις να άρουν τυχόν απαγορεύσεις στην εξαγωγή φαρμάκων. Τέτοιοι περιορισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε ελλείψεις σε άλλες περιοχές της ΕΕ» ανέφερε σε ανακοίνωση της η πρόεδρος της Κομισιόν

Μάχη με τον κοροναϊό δίνει στο μέτωπο των εντατικών το νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς να διαθέτει πολλές φορές τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Σήμερα, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει σε τηλεδιάσκεψη με εντατικολόγους και να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι μάσκες υψηλής προστασίας που πρέπει να φορούν οι γιατροί που μπαίνουν στις μονάδες με κοροναϊό δίνονται με το σταγονόμετρο.

«Απαιτούμε να δοθούν για το προσωπικό, κυρίως για εμάς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή» λέει στο MEGA ο Νίκος Αθανασίου, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Προσωπικό και προστατευτικά μέσα ζητούν και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Τα νοσοκομεία είναι οι χώροι στους οποίους κρίνεται η ζωή και πρέπει να ενισχυθούν με μέσα ατομικής προστασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» λέει ο Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν».

Στο μεταξύ, συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με εντατικολόγους για τις ανάγκες που έχουν αλλά και για το πώς μπορεί να ενισχυθεί το σύστημα υγείας.

 

 

Δείτε επίσης
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk