Οι εσωτερικοί τριγμοί στη Μπαρτσελόνα συνεχίζονται, αφού είναι προφανές ότι επικρατούν έριδες στη διοίκηση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου, Έμιλι Ρούσο, ο πρόεδρος Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου έχει ζητήσει την παραίτηση του, καθώς και άλλων τριών διευθυντών.

Ο Ρούσο ανέβαλε αντιπρόεδρος μόλις τον Ιανουάριο, ενώ τα άλλα τρία στελέχη είναι οι Σίλβιο Ελίας, Ενρίκε Τόμπας και Ζοσέπ Ποντ.

Ο Ρούσο σχολίασε τη στάση του Μπαρτομέου, ασκώντας του κριτική:

«Δεν παρουσίασα την υποψηφιότητα μου στο συμβούλιο γιατί ήθελα να καταλάβω πρώτα αρχικά τις προοπτικές.

Δεν θα είχε νόημα να δείξω το πλάνο μου σε μια συνάντηση που δεν υπήρχε αξιοπιστία προς το πρόσωπο μου. Υπήρξε συναίνεση στη συνάντηση ότι εάν τα πράγματα παραμείνουν τα ίδια, δεν θα συμμετείχα.

Ο Μπαρτομέου μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι θέλει να αλλάξει μερικά πράγματα στη διοίκηση, λέγοντας μου πως εγώ και οι υπόλοιπες τρεις διευθυντές κινδυνεύουμε να χάσουμε τη θέση μας.

Στη συνέχεια όσα είπαμε διέρρευσαν στον Τύπο. Οπως και οι αντιδράσεις των παικτών όταν μάθανε αρχικά ότι θα υπήρχαν περικοπές στους μισθούς τους. Εγώ του είπα χαρακτηριστικά πως δεν μίλησα γι’ αυτά στους δημοσιογράφους και ποτέ δεν άσκησα κριτική στους παίκτες της ομάδας.

Δεν εκτίμησα το γεγονός πως όλο αυτό ο Μπαρτομέου μου το εξήγησε από το τηλέφωνο και όχι από κοντά. Δεν μου άρεσε έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Θα μπορούσε να περιμένει μερικές μέρες, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση. Το εισόδημα της ομάδας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας του κοροναϊού».