Δύο δημιουργικοί διαγωνισμοί διοργανώνονται από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. «Γυρίζουμε Σπίτι» είναι ο τίτλος του πρώτου κι αφορά παιδιά από 6 ως 13 ετών που καλούνται να φτιάξουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους.

Στις ταινίες τους πρωταγωνιστές μπορούν να γίνουν κατοικίδια ή πράγματα που βρίσκονται μες στο σπίτι- προσοχή όμως: όχι ανθρώποι! Τα παιδιά μπορούν να γυρίσουν το ταινιάκι με κινητό, tablet, λάπτοπ ή φωτογραφική μηχανή.

«Γράφουμε σπίτι» είναι ο τίτλος του διαγωνισμού σεναρίου για τους εφήβους (14- 18 ετών). Δύο είναι οι θεματικές που έχει ορίσει το Φεστιβάλ: «Απίστευτες μέρες» (τι σημαίνει για σας απίστευτες μέρες, τι θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκειά τους, τι θα επιλέγατε να γίνει) ή «Μεγαλώνοντας» (τι σημαίνει μεγαλώνω, ωριμάζω, τι αλλάζει για μένα, τι μένει ίδιο).

Το σενάριο θα αφορά ταινία μικρού μήκους, ενώ θα ανακοινωθεί άμεσα ο τρόπος που θα μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν ένα μίνι σεμινάριο σεναρίου. Υποβολή δήλωσης συμμετοχής ως τις 20 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες από τον ιστότοπο του Φεστιβάλ (www.filmfestival.gr) και τις σελίδες του Οργανισμού στα social media.