Στον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, τους δύο άντρες που βρίσκονται στις επάλξεις της μάχης κατά του κοροναϊού στην Ελλάδα, εστιάζει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου, το οποίο αναδημοσιεύεται σε ιστοσελίδες ανά τον κόσμο.

«Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση της Ελλάδας για τον κορωνοϊό, συνδυάζοντας σωτήριες συμβουλές με αυστηρές προειδοποιήσεις», αναφέρει το δημοσίευμα του AFP.

Υπενθυμίζει ότι στη χώρα μας τόσο τα καταγεγραμμένα κρούσματα όσο και οι θάνατοι είναι σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα διαμετρικά αντίθετο δίδυμο

Σχολιάζοντας τη διαφορά ταμπεραμέντου ανάμεσα στους δύο άνδρες, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι το προφίλ που βγάζουν προς τα έξω είναι διαμετρικά αντίθετο.

«Ο Τσιόδρας έχει εμφανιστεί να συγκρατεί με κόπο τα δάκρυά του διαβάζοντας τον ημερήσιο απολογισμό των θυμάτων και προτρέποντας τους Έλληνες να προστατέψουν τα ηλικιωμένα πρόσωπα που αγαπούν», σημειώνει το δημοσίευμα.

Αναφέρει συγκεκριμένα τη δήλωση του λοιμωξιολόγου το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την οποία κάθε ζωή που κερδίζεται, ένας λιγότερος θάνατος, «μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

«Μια δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα έδωσε ποσοστό δημοφιλίας ύψους 89% στον λοιμωξιολόγο», τονίζεται στο άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Χαρδαλιάς, έχοντας υιοθετήσει έναν πιο αυστηρό ρόλο, «σφυροκοπά» τους Έλληνες με ένα μήνυμα άκαμπτης πειθαρχίας στους κανόνες της καραντίνας, σημειώνει ο αρθρογράφος, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του υφυπουργού ότι αν χαλαρώσουμε τις προσπάθειες για την τήρηση των μέτρων, ο ιός μπορεί να μας καταστρέψει, και ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή από την κυβέρνηση.

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, ο κ. Χαρδαλιάς τις περασμένες μέρες καταδίκασε τις προσπάθειες κάποιων να «σπάσουν» τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας με δικαιολογίες και ψέματα, λέγοντας π.χ. ότι δήθεν χάλασαν τα υδραυλικά τους στο χωριό.

«Σε μία άλλη συνέντευξη Τύπου, άσκησε κριτική σε μία ομάδα Ελλήνων που παραπονέθηκαν επειδή τους επιβλήθηκε καραντίνα δύο εβδομάδων σε ένα τετράστερο ξενοδοχείο με κρατικά έξοδα, έχοντας επιστρέψει από την Ισπανία».

Ο αρθρογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει στοιχεία από το βιογραφικό των δύο ανδρών που ενημερώνουν καθημερινά τους Έλληνες για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ειδική αναφορά στον αυστηρό… «Nick Hard»

Ειδική μνεία γίνεται στην περίπτωση του Νίκου Χαρδαλιά: ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τη σελίδα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στο Instagram, στο ψευδώνυμο «Nick Hard» και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το αυστηρό του ύφος.

Αναφέρεται ότι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κεντ, πατέρας δύο παιδιών και παντρεμένος με μια γυμνάστρια. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στην πολυετή θητεία του ως δήμαρχος Βύρωνα και στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όταν ανέλαβε επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, γίνεται λόγος και για τα «πυρά» που δέχτηκε ο 51χρονος Χαρδαλιάς την προηγούμενη εβδομάδα για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στη συνάντηση με τις τοπικές αρχές στην Κοζάνη.

«Ο Χαρδαλιάς απάντησε με το γνωστό του απότομο ύφος: «Αρκετά πια με τα παράπονα… Δουλεύουμε γρήγορα και σκληρά για να έχουμε αποτελέσματα»», καταλήγει το άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου.