Αλλαγή δεδομένων για το ποδόσφαιρο από τη FIFA, η οποία είναι έτοιμη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να δώσει τη λύση σχετικά με τη συνέχεια και τη λήξη της σεζόν που έχει διακοπεί εξαιτίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του The Athletic, η FIFA είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις εντός των επόμενων 48 ωρών σχετικά με τη σεζόν.

Και σε αυτές τις ανακοινώσεις θα κάνει γνωστό πως επεκτείνεται επ’ αόριστον, αφού επιθυμία της είναι να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις.

Όποτε και αν τελειώσουν.

Ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουμε στον Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, η FIFA είναι έτοιμη να ανακοινώσει την επέκταση της σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου, ώστε να δώσει καταρχήν τη δυνατότητα στις λίγες να ολοκληρώσουν κανονικά τα εθνικά πρωταθλήματα.

Το ίδιο είχε αφήσει να εννοηθεί και η UEFA μέσω των δηλώσεων που καθημερινά κάνει ο Τσέφεριν.

Η FIFA αναμένεται να αλλάξει και το διάστημα που θα έχει δικαίωμα η κάθε ομάδα να κάνει μεταγραφές, ενώ θα τους δώσει το δικαίωμα να επεκτείνουν τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου όχι για μερικές μέρες, αλλά για μερικούς μήνες.

Για όσο χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

Επιπλέον, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, ότι οι ημερομηνίες θα είναι διαφορετικές την επόμενη σεζόν και πιθανότατα στο Champions League και στο Europa League δε θα υπάρξει η διακοπή δύο μηνών που γίνεται από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο.

Με λίγα λόγια, η FIFA είναι έτοιμη να αλλάξει το ποδόσφαιρο, προκειμένου να το… σώσει.

Χρόνος, άλλωστε, υπάρχει, και η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα κάνει τα πάντα ώστε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και όλες οι διοργανώσεις κανονικά.