Ελπίδα για φάρμακο κατά του κορωνοϊού έδωσε ο πρωτοπόρος Κινέζος επικεφαλής ερευνητικής ομάδας από το Πεκίνο, Dr. Linqi Zhang, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA.

«‘Eχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι τα αντισώματα του κορωνοϊού που απομονώσαμε θα προφέρουν επαρκή προστασία τόσο από την πλευρά της πρόληψης όσο και από την πλευρά της θεραπείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο μετάλλαξης του Covid-19, υπογράμμισε ότι «βασιζόμενοι σε χιλιάδες γενετικές ακολουθίες του ιού, δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια ουσιαστική μετάλλαξη ανάμεσα στους ιούς. Αυτό είναι ουσιαστικό, ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν θα μεταλλαχθεί ο κορωνοϊός».

Σχετικά με τα αντισώματα που επεξεργάζεται ο ίδιος και η ομάδα του, τόνισε πως «θα χρειαστούν ακόμα έξι μήνες προτού τα αντισώματα δοκιμαστούν σε ανθρώπους», επισημαίνοντας ότι «τα αντισώματα αυτά είναι στοχευμένα στον κορωνοϊό και θα προσφέρουν άμεση προστασία. Μόλις ο ασθενής λάβει μια ένεση με τα αντισώματα ή άλλο τρόπο εισαγωγής τους, το σώμα θα αποκτήσει κατευθείαν ανοσία».

Αναφορικά με το πώς εξηγεί τον χαμηλό αριθμό θανάτων στην Κίνα -που είναι η εστία της επιδημίας του κορωνοϊού- συγκριτικά με την Ιταλία, ο καθηγητής απάντησε ότι «η Κίνα είναι πολύ μεγάλη χώρα. Το επίκεντρο είναι στην πόλη Γουχάν. Το ποσοστό μετάδοσης και των νεκρών υπολογίζεται μόνο στις περιπτώσεις της Γουχάν και όχι στην υπόλοιπη Κίνα».