Η αγωνία που έχει «φωλιάσει» στην καθημερινότητα μας, εξαιτίας της σαρωτικής πορείας του νέου κοροναϊού όχι μόνον στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως, βρίσκει έκφραση σε δεκάδες ερωτήματα που μας κατακλύζουν.

Ερωτήματα που αφορούν την υγεία μας, την υγεία των αγαπημένων μας ανθρώπων, τις δυνητικές βλάβες που προκαλεί ο SARS-Cov-2 στον οργανισμό, στην ψυχολογία, στο μέλλον μας.

Οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και υπέρταση, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, όσοι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, οι ανοσοκατασταλμένοι, εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με σπάνιες παθήσεις και χρόνια νοσήματα είναι εκείνοι που απειλούνται περισσότερο.

Υπό τα δεδομένα αυτά – που συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο και πιεστικό καθεστώς «ΤΑ ΝΕΑ» αναζήτησαν απαντήσεις από 12 διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες. Είναι οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», οι οποίοι μέσα από το κλινικό, το ερευνητικό και το ακαδημαϊκό τους έργο αναζητούν να βρουν εκείνα τα κομμάτια, που όλα μαζί συνθέτουν το παζλ της «ασπίδας» έναντι του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας – του SARS-CoV-2.

Διαβάστε περισσότερα στασ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν