Περισσότερα από 22.500 ψηφιακά εισιτήρια έκοψε το «Μάκμπεθ» το βράδυ της Παρασκευής στην πρώτη του ελεύθερη διαδικτυακή προβολή μέσα από τις πλατφόρμες του Εθνικού Θεάτρου και των Υπουργείων Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η παράσταση του Εθνικού, που διακόπηκε λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, είχε 22.500 μόνιμες συνδέσεις, ενώ έφτασε και τις 23.500 προβολές από ανθρώπους που την παρακολούθησαν μερικώς.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία των υπουργών Πολιτισμού & Αθλητισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, προβάλλονται διαδικτυακά οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου που διακόπηκαν βιαίως λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Οι προβολές, με την τενχνική υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι δωρεάν διαθέσιμες για το κοινό από τις εξής σελίδες:

www.n-t.gr του Εθνικού Θεάτρου

www.culture.gr του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

www.mindigital.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε εχθές, Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, έχει ως εξής:

Μάκμπεθ: κάθε Παρασκευή στις 21.00

Hotel Eternite: κάθε Κυριακή στις 21.00 και

Χίλιες και μία Ιστορίες (παιδικό θέατρο): κάθε Σάββατο στις 17.00 και Κυριακή στις 12.00

Οι ψηφιακές προβολές ακολουθούν τους πραγματικούς χρόνους των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Ακόμη, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής του πολιτιστικού υλικού που έχει παραχθεί και παράγεται από τους εποπτευομένους φορέων του ΥΠΠΟΑ, τις εφορείες αρχαιοτήτων και τα μουσεία του. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα ενημερώνει για την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων διεθνώς.

Η λειτουργία της πλατφόρμας του ΥΠΠΟΑ, η οποία θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, θα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ενημέρωσης, τη δημιουργία της οποίας επέβαλε το «Μένουμε σπίτι».