Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έχει τους περισσότερους τίτλους (44) και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τον Παναθηναϊκό (20), που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Ο σύλλογος του Πειραιά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του και έχει αφήσει έτη φωτός πίσω του τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Αυτό το αποδεικνύουν οι τίτλοι, οι ευρωπαϊκές διακρίσεις και οι σπουδαίοι παίκτες που έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα τα τελευταία χρόνια. Το δείχνουν τα επιτεύγματά του. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι το αφιέρωμα που έκανε το «globaltimes.cn».

Η κινέζικη ιστοσελίδα συμπεριέλαβε την ομάδα του Πειραιά, που έχει κατακτήσει συνολκά 75 τίτλους στην ιστορία της, στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες ομάδες του πλανήτη.

«Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Μάλιστα, είχε πάρει 7 σερί από το 2011-2017. Εχει κερδίσει επίσης 27 Κύπελλα. Εκτός συνόρων είχε κατακτήσει το Βαλκανικό Κύπελλο το 1963», αναφέρει η κινεζική ιστοσελίδα, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν για ακόμα μια φορά το σεβασμό και την αναγνώριση.

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο κλειστό κλαμπ των πιο επιτυχημένων ομάδων στον κόσμο, μαζί με συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Πόρτο και η Μπενφίκα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Βαρκελώνης έχει κατακτήσει συνολικά 91 τίτλους. «Οι γίγαντες της Καταλωνίας έχουν κατακτήσει 74 τρόπαια στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, έχουν 26 πρωταθλήματα, 30 Κύπελλα και 13 σούπερ καπ. Εχουν κερδίσει επίσης πέντε Champions League, τέσσερις φορές το Κύπελλο Κυπελλούχων, πέντε ευρωπαϊκά Super Cup και τρεις φορές το παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων», τονίζεται μεταξύ άλλων. Για την Ρεάλ Μαδρίτης των 90 τίτλων, η εν λόγω ιστοσελίδα αναφέρει: «Οι μεγάλοι αντίπαλοι της Μπαρτσελόνα. Έχουν 13 Champions League, 33 πρωταθλήματα και 19 Κύπελλα, ενώ έχουν κατακτήσει και 4 φορές το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων».

Οπως προαναφέραμε, στη λίστα βρίσκονται επίσης και τα δύο «μεγαθήρια» της Πορτογαλίας. Η Μπενφίκα των 84 τίτλων και η Πόρτο των 76 τίτλων. «Η Μπενφίκα έχει κατακτήσει 37 φορές το πρωτάθλημα, 26 φορές το Κύπελλο και 7 φορές το Λιγκ Καπ. Εχει κερδίσει επίσης δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, ενώ πολλές φορές είχε φτάσει μέχρι τους τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Πόρτο έχει 28 πρωταθλήματα. Μάλιστα, από το 1994-1999 κατέκτησε πέντε σερί χρονιές τον τίτλο. Το 2018 έγινε η ομάδα με τα πιο πολλά πρωταθλήματα στην Πορτογαλία. Εχει κατακτήσει δύο φορές το Champions League και δύο φορές το Κύπελλο UEFA».

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους δεν προέρχεται από την Ευρώπη. Είναι η Αλ Αχλί από την Αίγυπτο με 118 τρόπαια!

«Οι γίγαντες του Καΐρου. Είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στον κόσμο. Εχουν κερδίσει 41 πρωταθλήματα, 36 Κύπελλα, 11 εγχώρια Σούπερ Καπ και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ! Εχουν κερδίσει επίσης 8 φορές το Champions League Αφρικής, έξι φορές το Σούπερ Καπ Αφρικής και μια φορά το CAF Confederation Cup. Είναι η δεύτερη ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς τίτλους, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Από εκεί και πέρα στη δεύτερη και τρίτη θέση της σχετικής λίστας, ακολουθούν οι Ρέιντζερς από τη Σκωτία με 115 τίτλους και η Νασιονάλ από την Ουρουγουάη με 113 τίτλους.

«Οι Ρέιντζερς έχουν κερδίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Σκωτία (54). Εχουν κατακτήσει επίσης 33 Κύπελλα, 27 Λιγκ Καπ Σκωτίας και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων. Η Νασιονάλ από την Ουρουγουάη έχει 47 πρωταθλήματα. Εχει κερδίσει κατακτήσει 8 φορές το Κύπελλο και επτά φορές το Copa de Honor, όπως ονομάζεται η τρίτη διοργάνωση στην Ουρουγουάη. Εχουν τρία Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα Κόπα Σουνταμερικάνα και πολλά ακόμα μικρότερα τουρνουά στην Λατινική Αμερική».

Στη λίστα βρίσκεται επίσης η μισητή εχθρός των Ρέιντζερς, η Σέλτικ με 109 τίτλους, αλλά και το αντίπαλο δέος της, Νασιονάλ στην Ουρουγουάη, η Πενιαρόλ με 108 τίτλους.

«Η Σέλτικ κατάφερε να καλύψει τη διαφορά από τη Ρέιντζερς, όταν η τελευταία υποβιβάστηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες. Εχει κερδίσει 50 φορές το πρωτάθλημα, 39 Κύπελλα, 19 Λιγκ Καπ και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η Πενιαρόλ μεταξύ άλλων έχει πάρει 52 πρωταθλήματα, πέντε Κόπα Λιμπερταδόρες και άλλους 14 διεθνείς τίτλους».

Ιστορικές ομάδες, που έχουν γράψει τις δικές τους ιστορίες. Τόσο στις πατρίδες τους όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες ομάδες του κόσμου, γεγονός που δείχνει το μέγεθός του. Ο γίγαντας του ελληνικού ποδοσφαίρου.