Hταν μια ενδιαφέρουσα ιδέα: ένα project δημιουργίας μέσα στο σπίτι. Σκηνοθέτες από μια ταινία ο καθένας, μέσα στο σπίτι τους, όπου θα αξιοποιούσαν το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και ζώα ακόμα. Οι μόνοι εξωτερικοί χώροι που θα μποτούσαν να αξιοποιήσουν είναι οι εξωτερικοί χώροι που έχουν άμεση πρόσβαση στο σπιτι. Η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο.

 

Σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από το οποίο γεννήθηκε η ιδέα,  ανακοίνωσε ότι το πρώτο μέρος του project «Χώροι» – εμπνευσμένο από το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζωρζ Περέκ – ολοκληρώθηκε και ότι παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τις 14.00, στο κανάλι του youtube του φεστιβάλ.

 

Στο https://www.youtube.com/watch?v=hLyVYuEjU8

 

Οκτώ σκηνοθέτες λοιπόν, γύρισαν, μετά από ανάθεση του φεστιβάλ, μια ολιγόλεπτη μικρού μήκους ταινία μέσα στο σπίτι τους, καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.

 

Είναι οι Γιώργος Γεωργόπουλος, Ρηνιώ Δραγασάκη, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Μίνως Νικολακάκης, Μαριάννα Οικονόμου, Σταύρος Παμπαλλής, Σύλλας Τζουμέρκας και Σταύρος Ψυλλάκης. Όλοι οι σκηνοθέτες είναι υποψήφιοι για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

 

Ωστόσο, το Φεστιβάλ, σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του project, απευθύνθηκε σε 15 πολυβραβευμένους σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο και τους ζήτησε να δημιουργήσουν τη δική τους ολιγόλεπτη ταινία. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των σκηνοθετών.

 

Μείνετε συντονισμένοι στα online κανάλια του Φεστιβάλ:

Websitewww.filmfestival.gr

Ψηφιακό αρχείο: www.myfestival.gr

Facebook Page: facebook.com/filmfestival.gr/

Agora / English Page: facebook.com/AgoraTIFF

Youtube Channel: youtube.com/user/filmfestivalgr

Instagram: instagram.com/filmfestivalgr/

Blog: blog.tiff.gr/