• Αναζήτηση

Φοιτητής από τη Βρετανία έφερε ξανά τον κορωνοϊό στην Ουχάν – Νέα δρακόντεια μέτρα

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές υγείας, που επικαλείται η DailyMail, ο 16χρονος φοιτητής είναι το πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα στην πόλη, ενώ ανέφεραν ότι δεν παρουσίασε συμπτώματα

Ένας Κινέζος που σπουδάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε ο πρώτος άνθρωπος έφερε ξανά τον κοροναϊό στην πόλη Ουχάν της Κίνας, εκεί όπου ξεκίνησε ο θανατηφόρος ιός.

Η πόλη την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε σε μεγάλο βαθμό την πανδημία, καταγράφοντας μόλις ένα κρούσμα COVID-19, μέσα σε 10 μέρες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές υγείας, που επικαλείται η DailyMail, ο 16χρονος φοιτητής είναι το πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα στην πόλη, ενώ ανέφεραν ότι δεν παρουσίασε συμπτώματα.

Όπως αποκάλυψαν, το αγόρι ταξίδεψε στην Ουχάν από το Νιουκάστλ διαμέσου  Ντουμπάι και Πεκίνου.

Νέα δρακόντεια μέτρα

Η είδηση έρχεται ενώ το Πεκίνο λαμβάνει νέα δρακόντεια μέτρα για να καταγράψει τις νέες αφίξεις στη χώρα από το εξωτερικό, καθώς και τους αποκαλούμενους «σιωπηλούς φορείς», υπό το φόβο του ξεσπάσματος δεύτερου κύματος της πανδημίας κοροναϊού.

Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, περισσότερο από το 1/3 των εισαγόμενων κρουσμάτων προέρχεται από ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ακολουθούν εκείνοι από την Ισπανία και την Ιταλία.

Η επαρχία Χουμπέι έχει ταυτοποιήσει 982 ασυμπτωματικούς ασθενείς οι οποίοι μπορεί να έχουν μεταδώσει την ασθένεια, και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές την Πέμπτη.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk