Μια 90χρονη κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ελλάδα, ανεβάζοντας την τραγική λίστα των θυμάτων από κοροναϊό στη χώρα μας στους 53. Αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου στις 18:00.

Πρόκειται για 90χρονη από την Χρυσή Καστοριάς, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Αρχικά είχε νοσηλευθεί στα Γρεβενά.

Πλέον, ο αριθμός των νεκρών στην περιοχή που έχει πληγεί βαρύτατα από τον φονικό ιό ανεβαίνει στους οκτώ, ενώ πρόκειται για τον τρίτο νεκρό στη χώρα μας μέσα σε ένα 24ωρο.

79χρονη το 52ο θύμα

Νωρίτερα, έγινε γνωστός ο θάνατος μιας 78χρονης γυναίκας από κοροναϊό.

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στη Φούστανη, στην Έδεσσα, ένα χωριό που εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων μπήκε χθες, Τετάρτη, σε καραντίνα.

Την τραγική είδηση πως ο κοροναϊός στοίχισε τη ζωή στην 78χρονη γυναίκα έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής. Η 78χρονη είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται στη Φούστανη, στην Έδεσσα.

Η άτυχη γυναίκα ήταν το πέμπτο κρούσμα στο χωριό. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Δάνη Τζαμτζή, είχε φτάσει στην Έδεσσα τον τελευταίο καιρό και ήταν κρούσμα «ορφανό».

Κατέληξε άνδρας στην Καστοριά

Τη μάχη με τη ζωή έχασε δε και το βράδυ της Τετάρτης ένας άνδρας 51 ετών, επίσης από την Καστοριά, με υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε διακομισθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και τελικά κατέληξε αργά το βράδυ της Τετάρτης.