«Ελευθέριος Βενιζέλος»: 119 κρούσματα στο πλοίο – Αποφασίστηκε ελλιμενισμός του

Στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στο πλοίο που βρίσκεται αρόδου στα ανοιχτά του Πειραιά ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί αργότερα την Πέμπτη σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται αρόδου στα ανοιχτά του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί αργότερα την Πέμπτη σε ειδική, αποκλεισμένη προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Σημείωσε, δε, ότι στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί ειδική τέντα για τις σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας. Είπε ακόμη πως όλοι οι επιβάτες είναι καλά και χωρίς συμπτώματα ενώ την Παρασκευή, θα ενημερωθούν αναλυτικά και οι οικογένειες των επιβατών.

119 θετικοί – Επαναπατρίζονται οι αρνητικοί

Από τους 380 επιβαίνοντες του πλοίου, 119 βρέθηκαν θετικοί στον ιό, 259 αρνητικοί και 2 θα χρειαστεί να ξανακάνουν εξετάσεις καθώς τα δείγματά τους ήταν ακατάλληλα.

Για όσους ναυτικούς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους σταδιακά εντός των επόμενων 36 ωρών αφού μεταφερθούν πρώτα σε ξενοδοχεία στην Αθήνα.

Οι θετικοί στον κοροναϊό θα παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο για 14 μέρες.

Την Πέμπτη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από τις επιφάνειες και τα κλιματιστικά του πλοίου.

Τσιόδρας: Εστίες επώασης του ιού τα πλοία

Αναφερόμενος στο πλοίο από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας, τόνισε:

«Το 30% των ανθρώπων μολύνθηκε, έκανε γρήγορα τον κύκλο του ο ιός. Σε τέτοιες δομές εξαπλώνεται εύκολα, είναι σημαντικό να έχουμε πρόγραμμα δράσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα παραμένουν ίδια για όλους μας».

«Τα πλοία επωάζουν τη νόσο και αυτή διασπείρεται ταχύτατα», συνέχισε.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk