«Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές εργαλειοποιούν την κρίση του κοροναϊού», δήλωσε ο Τόμας Χάλντβανγκ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία τους Συντάγματος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «κάνουν κατάχρηση της κρίσης του κορωνοϊού για δικούς τους σκοπούς».

Ο Χάλντνβανγκ επισήμανε ότι «ο κοροναϊός συγκεντρώνει μεγάλη προσοχή στην ακροδεξιά εξτρεμιστική σκηνή» και τόνισε ότι «πανδημία χρησιμοποιείται ως αφορμή για να υπονομευθεί η εμπιστοσύνη προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για να διαδοθούν θεωρίες συνωμοσίας και να στιγματιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ως φορείς του ιού».

Κατά τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία τους Συντάγματος, «οι ακροδεξιοί επινοούν σενάρια καταστροφής ώστε να κερδίσουν την επιδοκιμασία για ακραίες, εξτρεμιστικές απόψεις. Γι’ αυτό και οι αρχές προστασίας του Συντάγματος λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτού του είδους τις δραστηριότητες», τόνισε στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Die Zeit