Σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Φούστανη, στη δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας στην Πέλλα, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Η καραντίνα θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ της Τετάρτης και θα διαρκέσει για 14 ημέρες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Απαγόρευση πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Την άμεση απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο νέων περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κοροναϊού.

Διάταξη για τις λαϊκές

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε τα εύσημά του για τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα στις τράπεζες και τις λαϊκές αγορές.

Ανακοίνωσε ότι προωθείται διάταξη για τις λαϊκές έτσι ώστε, όταν κριθεί αναγκαίο, θα λειτουργούν νέες λαϊκές σε άλλους δρόμους των ίδιων περιοχών για αποφυγή συγχρωτισμού.

Το μήνυμα Χαρδαλιά στους επικριτές του

Απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το αυστηρό του ύφος έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς και επικαλούμενος τον πρωθυπουργό τόνισε ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς».

Σημείωσε πως την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

«Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά για περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό.

Επισήμανε ότι «οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά μας είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτει με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες».

Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους. Δεν θα κάνω βήμα πίσω».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».