Τα όνειρα δεν κάνουν κακό στη ζωή μας. Αντίθετα μάλιστα. Μας βοηθούν να βάζουμε στόχους και να προχωράμε μπροστά. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον Στέλιο Κουκέλη, ο οποίος αν και σπούδασε Γραφιστική και Κινούμενο Σχέδιο δεν εγκατέλειψε ποτέ τη κιθάρα του. Αρχισε τις σπουδές του σε ηλικία 16 ετών ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη σύνθεση, τον στίχο και το τραγούδι.

Έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με τον Αντώνη Μιτζέλο και την Ναταλία Ρασούλη. Φέτος ήρθε η ώρα να μας συστηθεί ως τραγουδοποιός με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Αν θες να ονειρεύεσαι…ξύπνα». Στη συνέντευξή του στο vima.gr, μιλά για το πρώτο άλμπουμ, την σχέση του με τη μουσική και τα μελλοντικά του σχέδια.

Πότε άρχισε η σχέση σας με τη μουσική;

«Από την ηλικία των 16 χρόνων άρχισα τις σπουδές μου στην κιθάρα, όμως η σχέση μου με τη μουσική ξεκινάει από πολύ νωρίτερα καθώς από την παιδική μου ηλικία τραγουδούσα σε όλες τις μαθητικές εκδηλώσεις αλλά και στις οικογενειακές συνεστιάσεις. Στην εφηβία, μου γεννήθηκε έντονα η ανάγκη να εκφράσω τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου μέσα από το τραγούδι γράφοντας στίχους και μελωδίες που δημιούργησαν τα πρώτα μου τραγούδια.»

Υπήρχε κάποιο ερέθισμα από το οικογενειακό σας περιβάλλον;

«Ακουγόταν πολλή μουσική στο σπίτι μου. Θυμάμαι πολλούς δίσκους βινυλίων του πατέρα μου με όλη τη διεθνή ροκ σκηνή από τα 60’s έως τα 80’s αλλά και πολύ από την εγχώρια μουσική μας του καλού έντεχνου τραγουδιού και τις ελληνικής ροκ σκηνής, όπως Παύλο Σιδηρόπουλο, Τρύπες, Τερμίτες Μάνο Λοίζο, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκη, Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη και πολλούς άλλους αξιόλογους δημιουργούς και συγκροτήματα»

Φθάσατε στην πρώτη σας δισκογραφική δουλειά….

«Ο πρώτος μου δίσκος κυκλοφόρησε πρόσφατα από την insideout music περιέχει 5 τραγούδια μου σε δικούς μου στίχους και μουσική. Ο τίτλος του δίσκου ονομάζεται «Αν θες να ονειρεύεσαι…ξύπνα» και είναι ένα ντουέτο με τον Αντώνη Μιτζέλο, στο οποίο έχει παίξει κιθάρα ο Παναγιώτης Αρσένης. Στον ίδιο δίσκο συμπεριλαμβάνεται και το ντουέτο μου με τη Ναταλία Ρασούλη με τίτλο «Πάρε με πιο ψηλά». Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δυο βίντεο κλιπ με τίτλο «Ο χρόνος που περνά» και το «Πάρε με πιο ψηλά». Την επιμέλεια της παραγωγής την έκανε ο Αντώνης Μιτζέλος, ο οποίος έπαιξε και κιθάρα στον δίσκο. »

Επιδιώκεται την καινοτομία;

«Υπάρχει η προσπάθεια μου γι’ αυτό. Αυτό που επιδιώκω σε κάθε τραγούδι μου, είναι να γίνεται πάντα η «βουτιά» προς τα μέσα, ώστε να εκφράζονται ατόφια και με αλήθεια τα παραγματικά συναισθήματα που προκύπτουν μέσα από τα βιώματα και τις καταστάσεις που με απασχολούν, είτε σε προσωπικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο.»

Πώς ορίζετε την έμπνευση;

«Πιστεύω πως η έμπνευση είναι μία στιγμή σύνδεσης με μία πηγή ή με μία ροή ενέργειας που μετατρέπεται σε λέξεις, μελωδίες, χρώματα που αυξάνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Είναι ίσως μία σύνδεση με μία παιδική πλευρά μας που θέλει να παίξει και να εκφραστεί. Το σίγουρο είναι πως εκείνη τη στιγμή χανόμαστε για λίγο από τον διαμορφομένο εαυτό μας της λογικής και της καθημερινότητας και μπαίνουμε σε μία όχι και τόσο ελεγχόμενη κατάσταση που μας δημιουργεί όμως την αφάλεια και ανάγκη να βρισκόμαστε μέσα σε αυτή.»

Ασχολείστε και με το θέατρο. Σας ενδιαφέρει μελλοντικά να συνδυάσειτε θέατρο και μουσική ή θα παραμείνετε στη μουσική;

«Είχα πραγματικά τη χαρά και την τιμή να λάβω μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και είχα συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Τσεργάς και ο Γιώργος Λιβανός. Στο παρελθόν είχα κάνει μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών. Είμαι πραγματικά πολύ ανοιχτός όσον αφορά το θέατρο. Είναι ένας υπέροχος κόσμος και θα με ενδιέφερε να δημιουργήσω μουσική για θεατρικές παραστάσεις. »

Σαν νέος άνθρωπος και δημιουργός πώς βλέπετε το μέλλον της μουσικής στη χώρα μας;

«Θεωρώ πως βγαίνουν καλά τραγούδια που εκφράζουν το σήμερα και που έχουν να πουν πολλά και για το τι συμβαίνει γύρω μας, αλλά και μέσα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η τέχνη λειτουργεί και ως ένα μέσο αφύπνισης σε όλες τις μορφές της. Η μουσική έχει τον πιο άμεσο τρόπο να μιλάει κατευθείαν στην ψυχή μας. Υπάρχουν νέα τραγούδια και μηνύματα που χρειάζεται να διαδοθούν και να βγουν στην επιφάνεια.»

Τα μελλοντικά σας σχέδια;

«Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι πρωτίστως οι ζωντανές εμφανίσεις – αν και τώρα πια με την πανδημία του κορωνοϊού πρέπει όλοι μας κάνουμε υπομονή – και να βρίσκομαι όσο περισσότερο μπορώ σε μία δημιουργική διαδικασία φτιάχνοντας νέα τραγούδια και εκφράζοντας την αλήθεια τους»