Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ετοιμο το υποβρύχιο μουσείο – Τον Αύγουστο τα εγκαίνια

Το  κλασικό  ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με τους 4.000 οινοαμφορείς, είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο μπορεί άνθρωπος να καταδυθεί, ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ετοιμο το υποβρύχιο μουσείο – Τον Αύγουστο τα εγκαίνια

Το  κλασικό  ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με τους 4.000 οινοαμφορείς, είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο μπορεί άνθρωπος να καταδυθεί, ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα.

Και όμως εν μέσω κορωνοϊού η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  ετοίμασαν και ήταν έτοιμοι να παραδώσουν στο κοινό  ένα υποβρύχιο μουσείο. Εργο ζωής, όπως το χαρακτήρισε κατά καιρούς ο Περιφερειάρχης.   Δηλαδή τρόπος του λέγειν ότι το παραδίδει στο κοινό.
Θα το παρέδιδε σήμερα κιόλας  και όποιος ήθελε θα βουτούσε για να το θαυμάσει εάν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, ο φόβος διασποράς του ιού και τα απαγορευτικά μέτρα. Και ως περιφερειάρχης στηριζόμενος από την ΝΔ θα πρέπει να εφαρμόζει με ευλάβεια τα μέτρα. Ετσι έχει προγραμματιστεί τα εγκαίνια να γίνουν την 1η Αυγούστου, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι δεν θα υπάχχουν έως τότε μέτρα για τον κορωνοϊό.
Πάντως η Περιφέρεια Θεσσαλίας  αποδίδει  τον Αύγουστο στο παγκόσμιο καταδυτικό κοινό τον «Παρθενώνα των ναυαγίων». Το  κλασικό  ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με τους 4.000 οινοαμφορείς, είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο μπορεί άνθρωπος να καταδυθεί, ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα.
Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλαμβάνει  την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση εννέα συνολικά ναυαγίων – Υποβρύχιων Μουσείων στις Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό. Μια κρίσιμη μάζα ναυαγίων στα πανέμορφα νερά της Θεσσαλίας, που σε συνδυασμό με το Κέντρα Ενημέρωσης που λειτουργούν στη στεριά και προσφέρουν μια εξίσου μοναδική εμπειρία εικονικής κατάδυσης σε όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταδυθούν,  αποτελούν ισχυρό αναπτυξιακό  εργαλείο που φέρνει θέσεις εργασίας και χρήμα στην τοπική οικονομία.
Το πρωτοποριακό  έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βραβευμένο με 3 διεθνή και εθνικά βραβεία, δημιουργεί, όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης  μια νέα αναδυόμενη μορφή τουρισμού, δίνει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, χαρίζει προστιθέμενη  αξία στο τουριστικό προϊόν της περιφέρειας και πλούτο σε όλη τη χώρα και προσθέτει:

«Μια πραγματική καινοτομία στην πράξη. Συνδέουμε τον έξυπνο, διαφορετικό, εναλλακτικό, ποιοτικό τουρισμό με τον πολιτισμό και  αναβαθμίζουμε τη θέση της Θεσσαλίας στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη στήριξη της υπουργού Λίνας Μενδώνη, τους δημάρχους Αλοννήσου και Αλμυρού και τις υπηρεσίες μας, η Θεσσαλία πρωτοπορεί και δημιουργεί εξελίξεις σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, αφού το  σύνολο της λειτουργίας των Υποβρυχίων Μουσείων και η τεχνογνωσία που θα προκύψει θα αποτελέσουν πρότυπο για την ανάπτυξη αντίστοιχων δραστηριοτήτων στις χώρες που συμμετέχουν στο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα bluemed»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.