Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας κατέγραψε περισσότερες από 70 νέες μολύνσεις από κοροναϊό την Τρίτη, τον υψηλότερο σε αριθμό κρούσματα σε μια μέρα, καθώς την ίδια ώρα πίεση ασκείται στον πρωθυπουργό για να διατάξει νέα καραντίνα

 

Περιπτώσεις και ανακοινώσεις

Οι ιαπωνικές περιπτώσεις υπερέβησαν τις 2.000 και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK δήλωσε 78 περιπτώσεις στο Τόκιο και τα κρούσματα έτσι ξεπέρασαν τα 500. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, 7 άνθρωποι στην πόλη πέθαναν, πέντε σε ένα νοσοκομείο.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση μέχρι στιγμής και είναι σίγουρα ανησυχητική και ανησυχώ για το τι θα δείξουν τα στοιχεία του αύριο», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κόικ.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Shinzo Abe είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι ο ίδιος και ο δεύτερος διοικητής του, Taro Aso, δε θα παρευρεθούν πλέον στις ίδιες συναντήσεις για να προστατεύσουν την ηγεσία από τη μόλυνση. Αλλά οι δύο εμφανίστηκαν αργότερα στην ίδια συνάντηση – αν και φορούσαν μάσκες και κάθονταν χωριστά.

Ο υπουργός Οικονομίας Yasutoshi Nishimura δήλωσε ότι η Ιαπωνία δεν βρισκόταν ακόμη σε κατάσταση που απαιτούσε κατάσταση κήρυξη έκτακτης ανάγκης. «Οριακά κρατάμε την κατάσταση» είπε ο Nishimura στους δημοσιογράφους. «Εάν χαλαρώσουμε το χέρι μας ακόμα και λίγο, δε θα ήταν έκπληξη να δούμε μια ξαφνική αύξηση».

 

 

Πηγή: reuters.com