Σε York Capital και ECM οι δραστηριότητες της Famar σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά – ενέσεις κεφαλαίου από τους νέους ιδιοκτήτες

Η York Capital Management (York) και η Elements Capital Management (ECM) ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Νότια Ευρώπη της εταιρείας Famar που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης για τη βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, ειδών υγείας και καλλυντικών.

Η συναλλαγή που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε συνολικό τζίρο 210 εκ. ευρώ και προσωπικό 1.900 ατόμων.

Η York και η ECM έχουν ήδη προβεί σε μια σημαντική επένδυση νέου κεφαλαίου στις εταιρείες, ώστε να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με τους εμπορικούς τους εταίρους και να επανεστιάσουν την επιχειρησιακή τους δράση προς την ίδια κατεύθυνση.

Επικεφαλής της νέας εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ο Ίαν Κούπερ (CEO – Διευθύνων Σύμβουλος), ο Κώστας Ρεγγής (COO – Γενικός Διευθυντής) και ο Μάρνιξ Μπόργκουτς (προσωρινός CFO – Οικονομικός Διευθυντής). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Τζεφ Μορόντ.

Η York αποτελεί μία διεθνή εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, που διαχειρίζεται 18 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και ειδικεύεται σε εξειδικευμένες επενδύσεις. Η ECM είναι επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά των εναλλακτικών επενδύσεων και της οποίας τα κεφάλαια στοχεύουν σε εξειδικευμένες επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές πίστεως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk