Ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε απόψε την επιβολή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για όλους τους κατοίκους της πόλης από τη Δευτέρα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η επιδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι Μοσχοβίτες θα επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον είναι αναγκαίο– για να αγοράσουν τρόφιμα, για να πάνε σε φαρμακείο ή για επείγοντες ιατρικούς λόγους, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μόσχας είχε δηλώσει πως η επιδημία του κορωνοϊού εισήλθε σε μια νέα φάση καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα υπερέβη τα 1.000, με πολλούς Μοσκοβίτες να βγαίνουν έξω παρά τις εκκλήσεις να μείνουν στα σπίτια τους.

Οι αρχές στη Μόσχα, την πιο πληττόμενη από τον ιό περιοχή της Ρωσίας, έκλεισαν τα καταστήματα και τους χώρους ψυχαγωγίας από χθες και κάλεσαν τους Μοσχοβίτες να μείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της μη εργάσιμης εβδομάδας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, τουλάχιστον 52.000 άνθρωποι βγήκαν για βόλτα στα πάρκα της πόλης χθες και πολλοί ηλικιωμένοι διένυσαν μεγάλες αποστάσεις με το τεράστιο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο Σομπιάνιν.