Οι ήρωες της πρώτης γραμμής.

Γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας δίνουν τη δική τους μάχη με τον κοροναϊό, τον χρόνο και τις δυνάμεις τους. Δυο χειρουργικές πτέρυγες στον έκτο όροφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έχουν μετατραπεί σε μoνάδα COVID-19. Εκεί νοσηλεύονται 30 ασθενείς, φορείς του ιού, με πνευμονία.

Την ίδια ώρα, 19 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και οι 16 από αυτούς δέχονται μηχανική υποστήριξη.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι οι άνθρωποι που δεν βλέπουν τις οικογένειές τους, κάνουν συνεχόμενες εφημερίες, δίνουν τη ψυχή τους για κάθε πολίτη που φτάνει στην πόρτα του νοσοκομείου. Όπως ο Πέτρος Μπακάκος, ο οποίος εργάζεται ως πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Έλλειψη σε προστατευτικά μέσα και προσωπικό υπάρχει και στην πρωτοβάθμια υγεία σύμφωνα με τον Στέλιο Δημητρακόπουλο, γιατρό στο νομό Ηρακλείου.

Το μεγαλύτερο βάρος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλη την ανθρωπότητα πέφτει στους ωμούς του προσωπικού των νοσοκομείων. Αυτό που ζητούν είναι επάρκεια προστατευτικών μέσων και προσωπικό και για μπορέσουν να δώσουν τη μάχη με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA: