Ο κοροναϊός έχει «παγώσει» κάθε αθλητική δραστηριότητα. Τα πάντα έχουν διακοπεί και οι ομάδες έχουν δεχθεί οικονομικό πλήγμα. Σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες οι σύλλογοι προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδά τους, προχωρώντας σε μειώσεις μισθών.

Οπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου από τις ιταλικές ιστοσελίδες, η Γιουβέντους ήρθε σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, Μαουρίτσιο Σάρι, για να υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς τους για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο και Ιούνιο.

Οι δύο πλευρές βρισκόντουσαν σε διαπραγματεύσεις και τελικά το Σάββατο έφτασαν σε οριστική συμφωνία. Μια συμφωνία, που θα βοηθήσει τη διοίκηση της Γιουβέντους να εξοικονομήσει περί τα 90 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που ισοδυναμεί με το 1/3 του συνολικού μισθολογικού κόστους της ομάδας.

Αναλυτικά:

Η Γιουβέντους ανακοινώνει ότι λόγω της τρέχουσας παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία που εμποδίζει την αθλητική δραστηριότητα, έφτασε σε συμφωνία με τους παίκτες και τον προπονητή της πρώτης ομάδας σχετικά με την αποζημίωσή τους για το υπόλοιπο της τρέχουσας αθλητικής περιόδου.

Η συμφωνία προβλέπει τη μείωση της αποζημίωσης για ποσό ίσο με τις μηνιαίες πληρωμές του Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2020. Τις προσεχείς εβδομάδες, οι προσωπικές συμφωνίες με τους παίκτες και τους προπονητές θα οριστικοποιηθούν, όπως απαιτείται από τους ισχύοντες κανονισμούς.

Οι οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις της επιτευχθείσας συμφωνίας είναι θετικές για περίπου 90 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2019/2020.

Σε περίπτωση επαναπρογραμματισμού των αγώνων της τρέχουσας σεζόν, η ομάδα θα διαπραγματευτεί με καλή πίστη με τους παίκτες και τον προπονητή την αύξηση των αποζημιώσεων ανάλογα με την πραγματική επανέναρξη και οριστικοποίηση των επίσημων διοργανώσεων.

Η Γιουβέντους θα ήθελε να ευχαριστήσει τους παίκτες και τον προπονητή για τη δέσμευσή τους σε μια δύσκολη στιγμή για όλους.