«Μένουμε αδιαπραγμάτευτα σπίτι», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Αναίτιες μετακινήσεις μπορεί να στοιχίσουν ζωές προειδοποίησε ζητώντας από όλους συμμόρφωση στα μέτρα και από τους λίγους «που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος».

Χαρακτηρίζοντας κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε να μην υπάρξει κανείς εφησυχασμός,και έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι όσοι βρίσκονται σε καραντίνα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον επαναπατρισμό ελλήνων -τελευταία μέ πτήση τρανζιτ από την Ολλανδία, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσέ ότι συνολικά, 6.687 συμπολίτες μας βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα και καθημερινά γίνονται ενδελέχείς έλεγχοι.

«Εκτός από την ατομική ευθύνη, υπάρχει και η ευθύνη του κράτους και την έχω αναλάβει» σημείωσε.

Στο τραπέζι και το πιο ακραίο σενάριο

Ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση αν θα επεκταθούν τα μέτρα και μετά τις 6 Απριλίου και αν ληφθούν κι άλλα, ανάφερε ότι «όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και εξετάζονται καθημερινά. Αξιολογούμε τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το πιο ακραίο σενάριο».

Παράλληλα επανέλαβε την έκκληση συμμόρφωσης με τα περιοριστικά μέτρα.

Υγειονομικό υλικό από τα ΗΑΕ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, γνωστοποίησε πως παραλήφθηκαν 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται κι άλλες αποστολές.

«Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τον πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι»,  πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και προς αυτή την κατεύθυνση είναι συνεχείς και έντονες, καθώς «υπάρχει μεγάλη πίεση εξαιτίας της πρωτοφανούς ζήτησης».