Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορωνοϊό την Πέμπτη, ενώ αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με την περίπτωση ενός 84χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα, και βρέθηκε θετικός στον ιό μετά θάνατον.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν ο εν λόγω ηλικιωμένος θα συμπεριληφθεί επίσημα στα θύματα από τον κορωναϊό.

Από την άλλη, ανησυχία προκαλεί η επικίνδυνη επιπλοκή του Covid-19, η οποία προκάλεσε τον θάνατο νεαρού καθηγητή από τη Γερμανία στην Κρήτη.

Τέσσερις σε ένα 24ωρο

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επισήμως άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Ένας 64χρονος από τη Δαμασκηνία άφησε την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ. Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε πεθάνει από τον κορωνοϊό και ο 90χρονος μπαμπάς του.

Ένας 46χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη έχασε επίσης τη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ένας ακόμη 70χρονος από τη Γλυφάδα κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τέλος, ανησυχία προκαλεί η ιστορία του ενός 54χρονου στον «Αττικόν» ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με εγκεφαλικό.

Τρεις μέρες μετά κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός: Οι οικείοι του, λοιπόν, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του μετά τον θάνατο του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όταν ο 54χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίου του Alpha, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δωρεά οργάνων και, υποχρεωτικά, πραγματοποιήθηκε ξανά τεστ για τον Covid-19.

Το δείγμα που ελήφθη αυτή τη φορά βγήκε θετικό και έτσι διακόπηκε άμεσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων.

Αλαλούμ με τον θάνατο ηλικιωμένου στη Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμη θύμα του κορωνοϊού έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα πληροφορίες, πρόκειται για 84χρονο άνδρα. Ο ηλικιωμένος εισήχθη στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης για άλλο λόγο, καθώς το Ιπποκράτειο δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Ο άνδρας κατέληξε την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Μετά τον θάνατό του, έγινε τεστ για τον κορωνοϊό και σε πέντε μέρες βγήκαν τα αποτελέσματα θετικά.

Μένει να δούμε αν ο άτυχος ηλικιωμένος θα συμπεριληφθεί επίσημα ως το 27ο θύμα του Covid-19 στη χώρα μας.

Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη

Αναφερόμενος στο θάνατο του γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στον ασθενή, τονίζοντας πως είναι ένα φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί τελευταία και το οποίο εξετάζεται από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Διευκρίνισε ωστόσο πως είναι μια σπάνια περίπτωση.

«Ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους, όπως είδαμε χθες με την περίπτωση του Γερμανού επισκέπτη καθηγητή. Εκεί εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα. Πρόκειται για μία επιπλοκή που πρόσφατα συσχετίστηκε με τη λοίμωξη από τον νέο ιό και για την οποία, τις τελευταίες μέρες είναι σε επαγρύπνηση όλοι οι γιατροί του κόσμου, αλλά και οι Έλληνες γιατροί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε:

«Η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσε τον γερμανό καθηγητή, του χορηγούσε ειδική προληπτική αντιπηκτική αγωγή γι’ αυτό τον σκοπό. Η επιπλοκή που παρουσιάστηκε δεν αφορά μεγάλο ποσοστό ασθενών. Όπως μας δείχνουν δημοσιευμένα δεδομένα από κινέζους συναδέλφους, αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για την πορεία της νόσου και ειδικότερα όταν αυτή αφορά υγιείς ανθρώπους χωρίς άλλα προβλήματα υγείας».