Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου από το …σπίτι

Η υπηρεσία στήριξης του ελληνικού σινεμά θα λειτουργεί κανονικά αλλά σε «κατ’ οίκον περιορισμό». Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Π. Λουκάκος

Η γκρίνια και η διχόνοια κατορθώνουν πάντοτε να επιβιώνουν και κανένας κορωνοϊός δεν πρόκειται ποτέ να τις απειλήσει. Και όπως καλά γνωρίζουμε, η γκρίνια και η διχόνοια είναι έννοιες που συνάδουν με τον ελληνικό κινηματογράφο, κυρίως σε ότι αφορά τις γραφειοκρατικές υπηρεσίες του οι οποίες διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Ηδη λοιπόν έχουν εκφραστεί παράπονα ότι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου υπολειτουργεί, αυτές τις δύσκολες ημέρες που όλος ο κόσμος ζει (και όλος ο κόσμος, πλην ορισμένων κλάδων, υπολειτουργεί). Αναμενόμενο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΚΚ κ. Πάνος Λουκάκος αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια δήλωση λέγοντας ότι είναι φανερό ότι υπό τις συνθήκες αυτές που ζει όλη η Ελλάδα, δεν ήταν δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως συναλλασσόμενων με το ΕΚΚ, όπως συνέβαινε όλους τους τελευταίους μήνες, πριν από την έκρηξη της πανδημίας.

«Οι παρούσες δε συνθήκες, καθιστούν ακόμη δυσκολότερο το έργο του ΕΚΚ, δεδομένου ότι διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, από το οποίο

χρηματοδοτούνται οι κινηματογραφιστές, διαχείριση που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και εξονυχιστικούς ελέγχους.»

Οπότε καθώς η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζεται, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ αποφάσισε ομόφωνα να λειτουργήσουν από σήμερα οι υπηρεσίες του χωρίς την φυσική παρουσία υπαλλήλων στον χώρο εργασίας και η πάσης φύσεως επικοινωνία μαζί τους να γίνεται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά (στο τέλος του κειμένου αναφ.

Ο κ. Λουκάκος επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη για κανέναν αλλά κρίθηκε αναγκαία. «Από τους 20 υπαλλήλους του ΕΚΚ γνωρίζω ότι τουλάχιστον 6 πάσχουν από χρόνια νοσήματα, που καθιστούν απαγορευτική την έξοδο από το σπίτι τους» λέει χαρακτηριστικά.

Ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων αφορά επίσης γονείς με παιδιά σχολικής ή προσχολικής ηλικίας. Τέλος τα γραφεία του ΕΚΚ όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε προσωπικό ασφαλείας, βρίσκονται σε σημείο που απαιτεί την εναλλαγή τουλάχιστον δύο ή τριών συγκοινωνιακών μέσων, έως ότου φθάσουν από το σπίτι στον τόπο της εργασίας τους, γεγονός που τους εκθέτει σε αυτονόητους κινδύνους.

«Υπό το φως αυτών των δεδομένων εισηγήθηκα στα μέλη του ΔΣ και αυτά ομόφωνα αποδέχθηκαν να αποσυρθεί και το προσωπικό ασφαλείας από τα γραφεία για όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία» λέει ο κ. Λουκάκος. «Κρίναμε ότι προέχει η προστασία της

υγείας και της ζωής των υπαλλήλων μας και όλα τα άλλα έπονται. Κρίναμε ότι σε καταστάσεις ανάγκης όπως είναι αυτές που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική Πολιτεία οφείλουν όσοι έχουν την ευθύνη και για άλλα πρόσωπα να σταθμίζουν πολύ προσεκτικά τις εκάστοτε προτεραιότητες»

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Στις πολύ δύσκολες ώρες που όλοι σήμερα περνούμε, οφείλουν να επιδείξουν κατανόηση και εκείνοι που επείγονται για την διεκπεραίωση των προσωπικών τους υποθέσεων, την ίδια ώρα που διακυβεύονται πολύ σοβαρότερα ζητήματα και γύρω μας πεθαίνουν άνθρωποι.»

———————————————

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αγγελική Παπούλια

αρ. τηλ.: 210 3678532, e-mail: president@gfc.gr

Μαρίζα Σαρρή

αρ. τηλ.: 210 3678511, e-mail: secretary@gfc.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Αντώνης Καμκούτης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης

αρ. τηλ.: 210 3678520, e-mal: a.kamkoutis@gfc.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Γιάννης Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής

αρ. τηλ.: 210 3678501, e-mail: see@gfc.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ (HELLAS FILM)

Ηλιάνα Ζακοπούλου, Υπεύθυνη Διεύθυνσης Προώθησης (Hellas Film)

αρ. τηλ.: 210 3678506, e-mail: iliana.zakopoulou@gfc.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (HELLENIC FILM COMMISSION)

Σταυρούλα Γερωνυμάκη, Υπεύθυνη Διεύθυνσης Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Hellenic Film Commission)

αρ. τηλ.: 210 3678530, e-mail: stavroula.geronimaki@gfc.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημήτρης Μπούρας, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

αρ. τηλ.: 210 3678525, e-mail: press@gfc.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – MEDIA

Άννα Κασιμάτη, Υπεύθυνη Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA

αρ. τηλ.: 210 3678512, e-mail: anna.kasimati@gfc.gr

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

αρ. τηλ.: 210 3678529, e-mail: info@gfc.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Χωρίς κατηγορία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk