Για την πιο μεγάλη κρίση στην ιστορία του κλάδου των αερομεταφορών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Swissport, με την οποία ενημερώνει για τη «δύσκολη, αναγκαία ωστόσο απόφαση» να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες έληξαν. Επισημαίνεται δε ότι τα μέτρα είναι προσωρινού χαρακτήρα και όσοι εργάζονταν ως τώρα στην εταιρεία θα έχουν προτεραιότητα για επαναπρόσληψη όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

Αναλυτικά, η εταιρεία επισημαίνει ότι ο κόστος από την δραματική μείωση των πτήσεων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, αλλά και σε όλες τις εμπλεκόμενες με το χώρο επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ενδεικτικό της κρίσης που έχει επέλθει στις αερομεταφορές είναι ότι εχθές, 24 Μαρτίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν μειωμένη κατά 97% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία το 2019.

«Στόχος της Swissport στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι να διασφαλίσει τη λειτουργικότητά της και μαζί με αυτή τις θέσεις εργασίας των συνεργατών της σε μακροχρόνια βάση. Για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μη-ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου οι οποίες έληγαν. Ήταν μια απόφαση δύσκολη, αναγκαία ωστόσο προκειμένου η εταιρεία να αντέξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, διασφαλίζοντας έτσι τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα για όσο διαρκεί η έκρυθμη κατάσταση. Καθώς και ότι οι εργαζόμενοι που έως τώρα εργάζονταν στην εταιρεία θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα για επαναπρόσληψη μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί».