Τραπεζικά δάνεια με πολύ ευνοϊκούς όρους θα έχουν τη δυνατότητα να εκταμιεύουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Γαλλία, ώστε να βοηθηθούν να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση του Παρισιού για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του κορωνοϊού.

Από την Τετάρτη οι γαλλικές τράπεζες θα χορηγούν στις επιχειρήσεις πιστώσεις εγγυημένες από το κράτος με επιτόκιο μόλις 0,25%. Το ύψος του δανείου που έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάθε επιχείρηση θα μπορεί να φθάσει στο ποσό που αντιστοιχεί στο μέσο όρο του τζίρου που πραγματοποιεί σε τρεις μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γαλλικών Τραπεζών. 

«Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν λάβει τις τελευταίες εβδομάδες η γαλλική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να βοηθήσουν τον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις των κρατών-μελών που κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν λόγω της κατάρρευσης της οικονομικής δραστηριότητας που επιβάλλει η παγκόσμια υγειονομική κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Διάρκεια έως 5 χρόνια

«Χάρη στις έκτακτες εγγυήσεις που μας παρείχε το Κράτος, μπορούμε να προτείνουμε συμπληρωματικά δάνεια για όλες τις επιχειρήσεις. Πληροφορίες θα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι σε όλο το δίκτυό μας. Στόχος μας είναι οι εκταμιεύσεις να ξεκινήσουν από την Τετάρτη κιόλας», δήλωσε στην εφημερίδα «LeParisien» ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Société Générale Φρεντερίκ Ουντεά, που είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γαλλικών Τραπεζών.

Ο Ουντεά εξήγησε ότι μετά την παρέλευση δωδεκαμήνου από την εκταμίευση της πίστωσης ο δανειολήπτης θα μπορεί να αποφασίσει είτε να αποπληρώσει άμεσα το δάνειο είτε να παρατείνει την αποπληρωμή του σε βάθος πενταετίας.