Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις 6 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η αστυνομία βρίσκεται από το πρωί στους δρόμους και εκτελεί συνεχείς ελέγχους σε οδηγούς και επιβαίνοντες για το αν έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν το γεγονός ότι βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, κάνουν συστάσεις και δεν προχωρούν στην επιβολή προστίμων, καθώς θεωρούν πως χρειάζονται κάποιες ώρες μέχρι οι πολίτες να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα 10% των οδηγών και επιβαινόντων προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν πάρει ακόμα από τους εργοδότες τους το χαρτί που επιβεβαιώνει τη διαδρομή προς την εργασία.

Μπλόκο για ελέγχους έχει στηθεί από την αστυνομία και στην λεωφόρο Κηφισού στην γέφυρα Καλυφτάκη με αποτέλεσμα να παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ρεύμα ανόδου, η οποία λίγο πριν τις 7:30 ξεκινούσε από το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, επιτήρηση για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνεται και με τη χρήση drones καθώς και ελικοπτέρων.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την Αστυνομία

Στη Θεσσαλονίκη οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Αρμόδια συνεργία της Αστυνομίας βρίσκονται σε τέσσερα κομβικά σημεία της πόλης και στα περίχωρα, διενεργώντας ελέγχους και κάνοντας, προς το παρόν, συστάσεις στους παραβάτες.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε, μάλιστα, μπροστά σε ένα περιστατικό με μία κυρία που δέχτηκε τη βοήθεια των αστυνομικών προκειμένου να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα.

Στην Κρήτη

Ξεκίνησαν και στην Κρήτη οι έλεγχοι στους δρόμους από την ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η αστυνομία έχει ήδη σταματήσει αυτοκίνητα προκειμένου να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, όλοι όσοι έχουν ελεγχθεί κατευθύνονται προς τον χώρο εργασίας τους και υποδεικνύουν στην αστυνομία χειρόγραφες δηλώσεις.

Ακόμα στον έλεγχο περιλαμβάνεται και τα πόσα άτομα βρίσκονται μέσα στο όχημα.

Σήμερα θα γίνονται κυρίως συστάσεις και όχι πρόστιμα, όπως ενημέρωσε η ΕΛ.ΑΣ.