Νέο πρόγραμμα δρομολογίων εκ νέου μειωμένο κατά 50% τις ώρες μη αιχμής, θα εφαρμοστεί από αύριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10.00 και από τις 15.00 ως τις 18.00, τα δρομολόγια θα γίνονται κανονικά, βάσει του ήδη προσαρμοσμένου από τις 16 Μαρτίου 2020 προγράμματος, ενώ θα προσαρμοστούν βάσει των νέων αναγκών μόνο κατά τις υπόλοιπες ώρες.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, «με στόχο τη διαρκή κάλυψη των αναγκών όλων των εργαζομένων, αλλά και ειδκών εργασιακών ομάδων όπως νοσοκομειακών υπαλλήλων, κ.ά. και με προσήλωση στο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο ΟΑΣΑ, θα συνεχίσει απρόσκοπτα η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση σε όλες τις γραμμές των θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ)».

Ειδικότερα, κατά τις περιόδους αιχμής από έναρξη βάρδιας έως τις 10.00, και από τις 15.00 έως τις 18.00, τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, βάσει του ειδικού προγράμματος που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενες μειώσεις έγιναν βάσει και του περιορισμού κατά 50% της επιβατικής κίνησης, που τώρα έχει περαιτέρω μειωθεί άνω του 70%.

Για τις υπόλοιπες περιόδους, από 10.00 έως 15.00 και από 18.00 έως το τέλος της βάρδιας, θα ισχύσει από αύριο νέο τροποποιημένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη νέα ζήτηση, με δρομολόγια μειωμένα έως 50%.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για το ειδικό ημερήσιο πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telematics, τις ιστοσελίδες της τηλεματικής (http://telematics.oasa.gr/) και της ΣΤΑΣΥ (http://stasy.gr/), καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.