Στην αναπροσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την επιδημία του κοροναϊού στη χώρα μας, περνά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Πλέον, το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (όλες οι περιοχές της Αττικής, πλην Πειραιά) λόγω των έκτακτων μέτρων διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Οι πολίτες για μετάβαση στα φαρμακεία θα πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα αποστολής δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας από το κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου, κάθε φορά που ο πολίτης εξέρχεται της οικίας του.

Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι (περιπτώσεις β έως η). Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Στη προκειμένη περίπτωση για μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία, οι πολίτες στέλνουν τον αριθμό 1.

Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύεται το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.