Σταϊκούρας για κορωνοϊό: Το σύστημα Υγείας θα έχει όσους πόρους χρειαστεί

«Το σύστημα δημόσιας υγείας έχει και θα έχει όσους πόρους χρειάζεται, για να αντιμετωπιστεί, με επάρκεια, η πρωτόγνωρη κρίση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά την ιστορική απόφαση του Ecofin για «κατάργηση» κάθε δημοσιονομικού φραγμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Την επί της ουσίας «κατάργηση» κάθε δημοσιονομικού φραγμού αποφάσισε το Ecofin, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη ρήτρα γενικής διαφυγής (general escape clause).

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί «την ισχυρή βούληση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό κάθε διαθέσιμο εργαλείο, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και να διασφαλιστεί ότι αυτές θα είναι παροδικές» όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων διαθέτει ισότιμα σε δημοσιονομικό επίπεδο, όλους τους αναγκαίους βαθμούς ευελιξίας, ώστε να αντιμετωπίσει, με σύνεση και επιμέλεια, έγκαιρα και αποτελεσματικά, την πανδημία, ο κ. Σταϊκόυρας τόνισε ότι:

«Σήμερα όμως, προέχει η ατομική ευθύνη και η συλλογική συνείδηση, για να εξέλθουμε από την κρίση με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Το σύστημα δημόσιας υγείας έχει και θα έχει όσους πόρους χρειάζεται, για να αντιμετωπιστεί, με επάρκεια, η πρωτόγνωρη κρίση.»

» Η ελληνική κοινωνία πρέπει να βγει, και θα βγει, όρθια και με συνοχή από τη μεγάλη δοκιμασία!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk