Εκτός των άλλων επιπτώσεων, ο κοροναϊός ανατρέπει και τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη τονίζει ο κ. Πάνος Τσακλόγλου.

Μιλώντας στο MEGA , ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε ότι περιμέναμε να έχουμε μια καλή χρονιά, αλλά τώρα τα πράγματα φαίνονται άσχημα, ίσως πολύ άσχημα.

Το κύριο χαρακτηριστικό που έχουμε αυτήν την περίοδο είναι η αυξημένη αβεβαιότητα, είπε.

«Διεθνείς οργανισμοί, μεταξύ των οποίων ο ΟΟΣΑ, βγάζουν συνεχώς εκθέσεις οι οποίες δείχνουν όλο και χειρότερες προβλέψεις.

»Για την ελληνική οικονομία ειδικότερα, πράγματι, υπάρχουν προβλέψεις για αυτό το σενάριο αβεβαιότητας και για σενάριο 0% ανάπτυξη, στο οποίο αναφέρθηκε και η Τράπεζα της Ελλάδος.

»Κατά τη γνώμη μου θα είμαστε τυχεροί ακόμη και αν καταφέρουμε να πιάσουμε 0%» εκτίμησε ο κ. Τσακλόγλου.

Σχετικά με το σενάριο μηδενικής ανάπτυξης ή και ύφεσης και για το αν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα στην οικονομία, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλα τα κράτη που έχουν πληγεί.

Κατα πόσο θα αντέξει η ελληνική οικονομία, τόνισε ότι είναι αυτό σχετικό και με το πόσο θα αντέξει η ευρωπαϊκή οικονομία. Η κρίση είναι συμμετρική, και μας πιάνει όλους, πρόσθεσε.