Μπορεί στην αρχή η Τουρκία να καυχιόνταν πως έχει μόνο ένα κρούσμα, ωστόσο πλέον παίρνει αυστηρότερα μέτρα ακόμη κι από αυτά της Ελλάδας.

Ειδικότερα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας εφαρμόζεται και επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου και κυκλοφορίας σε όλους που είναι άνω των 65 ετών κι έχουν χρόνιες παθήσεις, λόγω του κοροναϊού.

Επίσης η Τουρκία αποφάσισε να κλείσει τα χερσαία σύνορα της με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κοροναϊού σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Το κλείσιμο το συνόρων θα ισχύει από τις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, δεν θα υπάρχει καμία κίνηση από τα μεθοριακά περάσματα τόσο με την Ελλάδα (Παζάρκουλε, Ύψαλα) όσο και με τη Βουλγαρία (Καπίκουλε, Χαμζάμπεϊλι, Καπίκουλε).

Επίσης αναφέρεται πως έχουν σταματήσει τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την Ελλάδα.

 Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα – Εννέα νεκροί

Οι νεκροί από την επιδημία του νέου κοροναϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στους εννέα, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής  ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συνολικά 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Την Πέμπτη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν στα 359. Ο Κοτζά είπε ότι έγιναν 3.656 διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα 311 βγήκαν θετικά.