ΕΛΤΑ: Απαραίτητα σε ανοικτό χώρο η πληρωμή των συντάξεων από τις 24 Μαρτίου

Αυξημένα μέτρα προστασίας για τους 369.000 δικαιούχους που θα λάβουν συντάξεις – Απόσταση ενός μέτρου – Υπογραφή με στυλό του δικαιούχου

Αυξημένα μέτρα προστασίας για τους 369.000 δικαιούχους που θα λάβουν συντάξεις – Απόσταση ενός μέτρου – Υπογραφή με στυλό του δικαιούχου

Αυξημένα μέτρα προστασίας ανακοινώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για την προστασία συνταξιούχων και ταχυδρομικών υπαλλήλων κατά την πληρωμή των συντάξεων, που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας του COVID-19, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.

Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν, με ανακοίνωσή τους, τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Τα ΕΛΤΑ ζητούν την κατανόηση των συνταξιούχων και τη συνεργασία τους με βάση τις υποδείξεις, κυρίως για τη δική τους προστασία.

Παρά την πανδημία, τα ΕΛΤΑ θα διασφαλίσουν ότι 369.000 πολίτες θα λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, επιτελώντας τον κοινωνικό τους ρόλο, φροντίζοντας, παράλληλα, για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων τους όσο και της ευπαθούς ομάδας των συνταξιούχων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk