Εγκρίθηκε σήμερα από τη συνέλευση των ομολογιούχων της Folli Follie -κατέχουν ληξιπρόθεσμα εγγυημένα μετατρέψιμα ομόλογα αξίας 249,5 εκατ. ευρώ- το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Είχε προηγηθεί το πράσινο φώς από τη συνέλευση των ομολογιούχων που κατείχαν ομόλογα της εταιρείας σε ελβετικό φράγκο αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για τη διοίκηση της FF υποβάλει το σχέδιο εξυγίανσης στο αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών προς επικύρωση, σύμφωνα με τα άρθρα 106 β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η έγκριση του σχεδίου -με τις ατέλειές του- είναι μονόδρομος για την εταιρεία που βλέπει να έχει συρρικνωθεί σημαντικά το αντικείμενό της αφού έχει απωλέσει πολλές αντπροσωπείες ενώ και με το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων λόγω της υγειονομικής κρίσης η ρευστότητα έχει περιοριστεί περαιτέρω. Α

κόμη και για τους ομολογιούχους, που έχουν δανείσει με περίπου 450 εκα. ευρώ την εταιρεία το σχέδιο εξυγίανσης είναι η μοναδική τους ελπίδα για μια ανάκτηση κεφαλαίων που στην καλύτερη περίπτωση θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ.