Λαφαζάνης: Σε δημόσιο έλεγχο, τώρα, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Δεν είναι δυνατόν και σε αυτήν τη φάση που παίζονται μαζικά ζωές ανθρώπων, να συνεχίζεται και να επιτείνεται η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια και κυρίως η έλλειψη ιατρικών υποδομών και ιατρικών μέσων, που θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη

Παρέμβαση για όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό και τα νοσοκομεία, κάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρώην υπουργός αναφέρει:

«Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από επιστήμονες και γνώστες της κατάστασης για μεγάλη υποδιάγνωση των πραγματικών κρουσμάτων κορωνοϊού, για αδυναμία να ελεγχθούν όσοι προσέρχονται με συμπτώματα στα νοσοκομεία, για πλήρη, σχεδόν, απουσία δειγματοληπτικών ελέγχων σε ομάδες πληθυσμού, για τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και υλικά για τεστ κοροναϊού και άλλα απαραίτητα είδη ιατρικού εξοπλισμού και φυσικά για μεγάλες ελλείψεις σε αντισηπττικά και αντιμικροβιακά σκευάσματα.

Και ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας κινδυνεύει με κατάρρευση, λόγω τερατωδών ευθυνών όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, ο ιδιωτικός τομέας υγείας δυστυχώς κερδοσκοπεί μέσα στην κρίση και χαρακτηριστικά ένα τεστ για διάγνωση κοροναϊού φτάνει να κοστίζει πάνω από 300 ευρώ, για να μην μιλήσουμε για τις ελλείψεις και την αισχροκέρδεια που κυριαρχούν ανενόχλητα στα διάφορα είδη αντισηπτικών, τα γάντια και τις μάσκες.

Δεν είναι δυνατόν και σε αυτήν τη φάση που παίζονται μαζικά ζωές ανθρώπων, να συνεχίζεται και να επιτείνεται η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια και κυρίως η έλλειψη ιατρικών υποδομών και ιατρικών μέσων, που θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Αυτήν την ώρα χρειάζεται επειγόντως να εγκαταλειφθούν νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και με ευθύνη σε όφελος του ελληνικού λαού, χωρίς καμία επιβάρυνση, όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και οι κάθε λογής ιδιωτικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Αυτήν την ώρα πρέπει να γίνουν έκτακτες πολύ μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο θα πλαισιώσει μία αναβαθμισμένη προσπάθεια κάλυψης των νέων αναγκών.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να προχωρήσει τάχιστα σε πολύ καλύτερη οργάνωση και κατανομή όλων των υγειονομικών δυνατοτήτων της χώρας, θέτοντας τες στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και στην αντιμετώπιση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο της πανδημίας του κοροναϊού.

Κάθε ολιγωρία σε αυτήν την κατεύθυνση θα είναι εγκληματική γιατί θα κοστίσει ζωές και μεγαλύτερη οικονομική τραγωδία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk