Επικίνδυνη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη συζήτηση που άνοιξε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, για το ενδεχόμενο της μη καταβολής του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους λόγω κοροναϊού.

Επικίνδυνη συζήτηση – άλλοθι για την εργοδοσία

Μάλιστα το ΚΚΕ προειδοποιεί τόσο την κυβέρνηση όσο και τις εργοδοτικές οργανώσεις να μην διανοηθούν να μην καταβάλλουν το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.
«Η συζήτηση, που άνοιξε γύρω από την αναστολή του δώρου Πάσχα, είναι πολύ επικίνδυνη. Αποδεικνύεται ότι οι χθεσινές εξαγγελίες, με τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των εργαζομένων, λειτουργούν ως άλλοθι και δίνουν το πράσινο φως στην εργοδοσία για να μην αφήσει τίποτα όρθιο στους εργασιακούς χώρους» αναφέρει το ΚΚΕ για το δώρο του Πάσχα».
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Κάνουμε καθαρό στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις: Να μη διανοηθούν να πειράξουν το δώρο των εργαζομένων. Δεν θα ματώσουν οι εργαζόμενοι εν μέσω πανδημίας».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν νωρίτερα και το μήνυμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να διακόψει την καταβολή του δώρου Πάσχα λόγω κορωνοϊού.

Ακύρωση των 40000 απολύσεων

Νωρίτερα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο MEGA ζήτησε την ακύρωση των απολύσεων εν μέσω κοροναϊού.
Από το γραφείο του στον Περισσό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε μέσω της σύνδεσης με την εκπομπή «MEGA MAG» στο πρόβλημα του κοροναϊού, αλλά και στο πώς χειρίζεται το θέμα το ΚΚΕ.
Όπως τόνισε, όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται στα γραφεία του Περισσού, ενώ το ΚΚΕ αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης από την αρχή.
Ακόμη και πριν εξαγγελθούν τα νέα μέτρα, έχουμε κάνει προσαρμογές στην λειτουργία μας και τη δράση μας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε με τους κατάλληλους τρόπους και την συλλογικότητα και την επικοινωνία με τα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς του κόμματος.
Επιδιώκουμε να διατηρούμε τις δυνάμεις μας «μάχιμες», γιατί αυτό είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.
Ως προς το κυβερνητικό πακέτο μέτρων, ο κ. Κουτσούμπας έθεσε το θέμα για το τι θα γίνει με τις απολύσεις που έχουν γίνει μέσα στον Μάρτιο, περίοδο που ήταν ήδη σε έξαρση ο κοροναϊός – και πριν, δηλαδή, εξαγγελθούν τα κυβερνητικά μέτρα.
«Τι θα γίνει με τις 40.000 απολύσεις που πρόλαβαν και έκαναν οι επιχειρήσεις; Όλα αυτά τα προβλήματα τα έθεσα στον πρωθυπουργό» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Προσέθεσε δε, πως χρειάζεται ενίσχυση του συστήματος Υγείας, που «έχει διαλυθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις».