Σημαία και χώμα από την Στρογγύλη δώρισαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η πρώτη της έξοδοςτης από το Προεδρικό Μέγαρο προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε στόχο την ενημέρωσή της

Óôéãìéüôõðá áðü ôçí êáôÜèåóç óôåöÜíïõ óôï ìíçìåßï ôïõ ¶ãíùóôïõ Óôñáôéþôç ôçò íÝáò ÐñïÝäñïõ ôçò Äçìïêñáôßáò Áéêáôåñßíçò Óáêåëëáñïðïýëïõ,áìÝóùò ìåôÜ ôçí ïñêùìïóßá ôçò óôçí âïõëÞ, ÐáñáóêåõÞ 13 Ìáñôßïõ 2020 (EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)
Είναι  η πρώτη φορά που γυναίκα άρχει των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι παράλληλα και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Ετσι η πρώτη της έξοδος από το Προεδρικό Μέγαρο προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε στόχο την ενημέρωσή της.
Ενημερώθηκε , από τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο συγκεκριμένα για τα επιχειρησιακά σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων, για την άμυνα του εθνικού εναέριου χώρου και των θαλασσίων συνόρων καθώς και τα περιβλοντικά σχέδια που εφαρμόζονται στις Ενοπλες Δυνάμεις με τη  εξοικονόμηση πόρων από την εξοικονόμηση ενέργειας. Απαντήθηκαν οι ερωτήσεις της, επικοινώνησε τηλεφωνικώς  με την ανθυπολοχαγό Νιώτη στις Καστανιές Εβρου  και έλαβε δώρα:
  • Μια ελληνική σημαία, διπλωμένη σε μια ξύλινη θήκη. Η σημαία αυτή κυμάτιζε  έως προχθές υπερήφανα στην  ακριτική Στρογγύλη και παραδόθηκε με τιμή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως το πρώτο συμβολικό δώρο για την αρχή της θητείας της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
  •  Χώμα από την Στρογύλη μέσα σ΄ένα καλαίσθητο βάζο.
  • Αναμνηστικές πλακέτες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Χωρίς κατηγορία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk