Την ελπίδα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι η πρώτη φάση της επιδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι ευελπιστεί να έχει τελειώσει η πρώτη φάση της επιδημίας μέχρι το καλοκαίρι.

Υπογράμμισε πως μέχρι στιγμές υπάρχουν «λίγες εισαγωγές, λίγοι διασωληνωμένοι» μια και όπως πρόσθεσε βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της επιδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο πως αναμένεται ο ιός να μπει σε πιο επιθετική στάση, ενώ ανέφερε πως οι ειδικοί αναμένουν να δουν εάν τα μέτρα που ελήφθησαν έπιασαν τόπο.

Ακόμα διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν είναι σε τροχιά Ιταλίας σε ότι αφορά την πορεία του κορωνοϊου.

Επιπλέον, αναφορικά με τη θνητότητα των νέων, είπε ότι υπάρχει, «αλλά σε μικρότερο ποσοστό» , ενώ σχετικά με τα αντισώματα, εξήγησε πως «σε όλες τις ασθένειες υπάρχουν επαναλοιμώξεις, άλλα όσοι το περάσουν είναι δύσκολο να το ξανά κολλήσουν».

Αναφορικά με το ότι ο ιός επιβιώνει στις επιφάνειες, τόνισε πως «επιβιώνουν, αλλά δεν ξέρουμε πόσο φορτίο τους απομένει ώστε να προκαλέσουν λοίμωξη».

Τέλος επισήμανε την ανάγκη να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα της επιδημίας, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.