Θεοχάρης: Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει

Στο ερώτημα αν με την κρίση του κοροναϊού θα αντέξει ο τουρισμός- η μεγάλη βιομηχανία της χώρας μας- απάντησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

ÁÕÎÇÌÅÍÇ Ç ÐÑÏÓÅËÅÕÓÇ ÔÏÕÑÉÓÔÙÍ ÓÔÇ ÁÊÑÏÐÏËÇ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στο ερώτημα αν με την κρίση του κορωνoϊού θα αντέξει ο τουρισμός- η μεγάλη βιομηχανία της χώρας μας- απάντησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει και αυτό το τονίζουμε κατηγορηματικά, γιατί δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ίδιο. Αυτό που έχει αλλάξει είναι φυσικά, ο φόβος που επικρατεί και το γεγονός ότι κάθε χώρα παίρνει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει αυτήν την πανδημία» είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Σε άλλο σημείο, ωστόσο, προσέθεσε:«Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ο χρόνος. Με το πιο θετικό σενάριο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις απώλειες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ με το πιο αρνητικό-αν δηλαδή αυτό διαρκέσει μέσα στο καλοκαίρι-, η φετινή χρονιά θα είναι χαμένη».

Σχετικά με το αν θα προχωρήσουν επιτάξεις ξενοδοχείων για ανθρώπους που μπορεί να έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό, απάντησε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται σε αυτή την δυνατότητα που έχει το κράτος.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν άτυπο πόλεμο και παλεύουμε με μια νόσο που είναι δύσκολη στην αντιμετώπιση της και έχουμε κάθε βέλος στη φαρέτρα, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk