Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής: Οδηγίες για «εκκλησιασμό» μέσω τηλεόρασης και ίντερνετ

Αυτό τονίζει σε νέα απόφασή της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έπειτα από συνεδρίασή της σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 14 Μαρτίου.

«Όποιος επιλέξει να μην εκκλησιάζεται αυτή την περίοδο», της ραγδαίας διάδοσης του κοροναϊού, «δεν είναι αμαρτία αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης».

Αυτό τονίζει σε νέα απόφασή της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έπειτα από συνεδρίασή της σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Η απόφαση φανερώνει ότι οι μητροπολίτες και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος -– ο οποίος από την πρώτη στιγμή ακολούθησε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας – μελέτησαν σε βάθος το ζήτημα και τις συνέπειες του κορωνοϊού. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή δεν ήθελαν ούτε να χρονοτριβήσουν ούτε να «μασήσουν» τα λόγια τους.

Όπως τονίζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος «χάριν της προστασίας των πιστών μας και λαμβάνοντας υπ᾽ όψιν τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, συμβουλεύουμε τους πιστούς μας τις προσεχείς εβδομάδες να μη εκτίθενται σε δημόσιους χώρους (συμπεριλαμβανομένου του εκκλησιασμού)».

Δεν είναι αμαρτία

.Και συνεχίζουν στο ανακοινωθέν τους λέγοντας: «Ομολογούμε ότι βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, κατά την οποία καλούμαστε να λάβουμε μέτρα προστασίας των ενοριτών μας και της ευρύτερης κοινωνίας. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή δίνει την ευλογία την περίοδο αυτή, εφόσον κάποιος το επιλέξει, να μη εκκλησιάζεται, αφού μία τέτοια απόφαση δεν συνιστά αμαρτία, αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης για την προστασία τόσο του εαυτού μας όσο και των συνανθρώπων μας».

Λατρεία μέσω τηλεόρασης και ίντερνετ

Η Ιερά Σύνοδος της Αμερικής προτρέπει τους πιστούς «να συμμετάσχουν στη λατρεία της εκκλησίας κατ᾽ οίκον, από την τηλεόραση και τα άλλα μέσα ενημερώσεως».

Σημειώνεται δε ότι η Σύνοδος παρέχει ευελιξία στους κατά τόπους μητροπολίτες να αποφασίζουν ενδεχομένως και πρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί. Όπως λένε «δίδεται στους κατά τόπους Μητροπολίτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής η δυνατότητα και η ευελιξία να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία των πιστών, πάντοτε σύμφωνα με τις περί δημόσιας υγείας διατάξεις και τους κατά τόπους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους και άλλες προβλέψεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Inbox
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk