Κορωνοϊός: Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν εμπαιγμό με τις προσλήψεις

Ανακοίνωση αναφορικά με τις προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των περιστατικών του κορωνοϊού, τις οποίες εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέδωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ)

Ανακοίνωση αναφορικά με τις προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των περιστατικών του κορωνοϊού, τις οποίες εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέδωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ).

Στην ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για εμπαιγμό, σχετικά με τις προσλήψεις στο ΕΣΥ και την κάλυψη κενών θέσεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Δύο μέρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαβεβαίωσε ότι ήδη κάνουμε ότι χρειάζεται για να θωρακιστεί η Δημόσια Υγεία και έκανε λόγο για προσλήψεις γιατρών, μία μέρα μετά τη »δραματική έκκληση» του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που καλούσε τους γιατρούς »να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», στην προκήρυξη που τρέχει για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η οποία λήγει την Κυριακή 15/3, δεν υπάρχει ούτε μία (1) θέση επικουρικού γιατρού.

Δεν υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς.

Όχι μόνο αυτό. Αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία λήγει ξεκινώντας από τον Μάρτιο μέχρι 30/9, παρατείνει τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες και δεν προσλαμβάνει τους γιατρούς των οποίων η θητεία έχει λήξει το προηγούμενο διάστημα και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους περιμένοντας να περάσει… το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.

Τέλος, πέρα από γενικόλογες αναφορές για πρόσθεση κρεβατιών στις ΜΕΘ δεν δεσμεύονται για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν τα 100 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

Απαιτούμε:

  • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
  • Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προσληφθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
  • Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Inbox
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk