Κορωνοϊός – ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ανταλλαγή εισιτηρίου με ονομαστικό κουπόνι ενός έτους

Συνεργεία καθαρισμού και επί των αμαξοστοιχιών – Αλλαγή φίλτρων αέρα ανά εβδομάδα – Χώρος απομόνωσης επί των αμαξοστοιχιών

Δυνατότητα ανταλλαγής του εισιτηρίου τους με ονομαστικό ταξιδιωτικό κουπόνι ίσης αξίας και με ισχύ ενός έτους προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, προκειμένου να διευκολύνει τους επιβάτες που κατέχουν εισιτήρια με συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., από την πρώτη μέρα έκδοσης οδηγιών από τα αρμόδια Υπουργεία και τον ΕΟΔΥ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και ακολουθεί το πρωτόκολλο καθαρισμών και απολυμάνσεων, έχοντας ενσωματώσει παράλληλα και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (https://ec.europa.eu/health/home_en), προκειμένου να διαφυλάξει στο μέγιστο δυνατόν την υγεία των εργαζομένων και των επιβατών».

Συγκεκριμένα:

  • Πραγματοποιούνται εντατικοί καθαρισμοί με πιστοποιημένα υλικά απολύμανσης σε όλους τους συρμούς σε ημερήσια βάση και κατά την διάρκεια του ταξιδιού, όπου προβλέπεται συνεργείο καθαρισμού επί της αμαξοστοιχίας.
  • Έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά και οδηγίες προσωπικής υγιεινής σε όλα τα τραίνα τόσο για το προσωπικό όσο και για τους επιβάτες.
  • Πραγματοποιείται αλλαγή φίλτρων αέρα ανά μία εβδομάδα σε όλες τις αμαξοστοιχίες, ο δε αέρας εντός των τραίνων είναι κατά 30% αέρας περιβάλλοντος και όχι ανακύκλωσης.
  • Στα σημεία πώλησης έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα (γάντια, αντισηπτικά) ώστε η ανταλλαγή χρημάτων και εισιτηρίων να γίνεται με τον πλέον ασφαλή τρόπο.
  • Το προσωπικό επί των αμαξοστοιχιών έχει ενημερωθεί για το πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιστατικού και έχει προμηθευτεί το προβλεπόμενο υλικό.
  • Έχει προβλεφθεί χώρος απομόνωσης περιστατικού επί των αμαξοστοιχιών.
Τέλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτρέπει, με την ανακοίνωσή της, το επιβατικό κοινό να εκδίδει ηλεκτρονικά εισιτήρια (tickets.trainose.gr,  στο  trainose mobile app) και να χρησιμοποιεί κάρτες αντί χαρτονομισμάτων ή κερμάτων προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα εκδοτήρια.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk