Αρνητικός στον κορωνοϊό ο ναυτικός στο Blue Star Μύκονος

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του, καθώς ο ναυτικός με ύποπτα συμπτώματα δεν ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Το πλοίο δεν θα επιβιβάσει άλλους επιβάτες.

Λήξη συναγερμού στο Blue Star Μύκονος, καθώς αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο ναυτικός που είχε παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα.

Η ταλαιπωρία επιβατών και πληρώματος κράτησε πάνω από 14 ώρες, καθώς το πλοίο είχε καθηλωθεί στη Λήμνο μέχρις ότου έρθουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ναυτικού.

Απέπλευσε από τη Λήμνο το Blue Star Μύκονος – Δεν θα επιβιβάσει άλλους επιβάτες

Το μεσημέρι της Πέμπτης, απέπλευσε τελικά από το λιμάνι της Λήμνου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος» που παρέμενε από χθες το βράδυ στο νησί, με 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Αttica Group, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Όπως προσθέτει επίσης η εταιρεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης.

Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται επίσης ότι 127 επιβάτες του πλοίου που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος του πλοίου, που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk