Mε ψήφους έξι έναντι ενός και αφού εξέτασε τα τυπικά προσόντα και τις ουσιαστικές ικανότητες των υποψηφίων, το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο επικρατέστερος να προταθεί στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη θέση του Γενικού Διευθυντή είναι ο κύριος Παντελής Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΚ, ο κινηματογραφικός παραγωγός («Η διακριτική γοητεία των αρσενικών», «Λουκουμάδες με μέλι») και πρώην κινηματογραφικός διανομέας (ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ) «διατύπωσε την πιο ολοκληρωμένη άποψη για το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τόσο εγγράφως όσο και κατά την προφορική διαδικασία».

Το Δ.Σ αποφάσισε να τοποθετήσει την κυρία Τρισεύγενη Βέργου στη θέση της Διευθύντριας του Hellenic Film Commission και την επαναπροκήρυξη της θέσης του Διευθυντή Παραγωγής και Ανάπτυξης, δεδομένου ότι ομόφωνα κρίθηκε ότι οι υποβληθείσες προτάσεις δεν πληρούν επαρκώς τις προϋποθέσεις για τη θέση. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης 12/3.