Εσείς πόση βενζίνη έχετε καταναλώσει προσπαθώντας να βρείτε το πιο οικονομικό πρατήριο; Πολλές από τις στρατηγικές που χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε φθηνότερα το αυτοκίνητό μας, καταλήγουν να μας κοστίζουν πολύ ακριβά. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις τιμές των υγρών καυσίμων, όσο και αν θα μας άρεσε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι τρόποι να μειώσουμε το κόστος τους. Ορισμένες απλές αλλαγές στην οδηγική μας συμπεριφορά, αλλά και στον τρόπο που επιλέγουμε να εξοφλήσουμε το εκάστοτε πρατήριο, αρκούν για να δούμε το ποσό που δαπανάμε κάθε μήνα για το αυτοκίνητό μας να μειώνεται σημαντικά.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να τηρείτε ευλαβικά τις οδηγίες για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας. Ο κυριότερος είναι, φυσικά, η ασφάλειά σας, όμως και η τσέπη σας επηρεάζεται από τις παρασπονδίες. Για παράδειγμα, τα φθαρμένα μπουζί αυξάνουν κατά πολύ τον όγκο των καυσίμων που καταναλώνετε.

Δώστε σημασία στα ελαστικά

Η χαμηλή πίεση στα ελαστικά αυξάνει την επιφάνεια επαφής τους με τον δρόμο – και αυτό με τη σειρά του αυξάνει την κατανάλωση. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως την ελέγχετε τακτικά.

Ξεφορτωθείτε τα περιττά βάρη

Είτε πρόκειται για μια άδεια μπαγκαζιέρα, είτε για ένα γεμάτο πορτμπαγκάζ, το επιπλέον βάρος αντανακλάται άμεσα στη συχνότητα που επισκέπτεστε το βενζινάδικο.

Κινηθείτε έξυπνα

Μια παράκαμψη είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά σε σχέση με ένα μποτιλιάρισμα. Από την άλλη πλευρά, το να προσπερνάτε τα προπορευόμενα αυτοκίνητα μόνο και μόνο για να «κολλήσετε» και πάλι στην κίνηση λίγα μέτρα παρακάτω, μεταφράζεται σε αχρείαστες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα – και σε εξίσου αχρείαστη βενζίνη.

Κατεβάστε ταχύτητα

Παρά τις οδηγίες του νομοθέτη, πολλοί ενθουσιαζόμαστε και ανεβάζουμε πολύ την ταχύτητα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Ακόμη και αν όλα πάνε καλά, όμως, πληρώνουμε την παρανομία μας μέσα από την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων. Αν κινούμαστε περίπου στα ¾ της τελικής ταχύτητας του αυτοκινήτου μας, εξοικονομούμε σχεδόν το μισό καύσιμο σε σχέση με την τελική, ενώ κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία όταν κινούμαστε περίπου με 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Πληρώστε έξυπνα

Δεν έχει σημασία μόνο πόσα χρήματα αφήνετε στο πρατήριο καυσίμων, αλλά και ο τρόπος που επιλέγετε να εξοφλήσετε τη συναλλαγή σας. Κάθε φορά που προμηθεύεστε καύσιμα κίνησης ή πετρέλαιο θέρμανσης με κάρτα της Εθνικής Τράπεζας σε καθένα από τα 626 πρατήρια ΕΚΟ σε όλη την Ελλάδα, κερδίζετε 5% σε go4more πόντους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τους εξαργυρώσετε σε άμεση έκπτωση για επόμενες αγορές είτε στην ΕΚΟ, είτε σε άλλους συνεργάτες του προγράμματος, πληρώνοντας έτσι λιγότερο ή και καθόλου.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα επιβάβευσης go4more εδώ.