Ο φετινός, 20ος νικητής του Θεατρικού Βραβείου Δημήτρης Χορν είναι ο Γιώργης Τσουρής. Ο ηθοποιός και συγγρεφέας φόρεσε τον Σταυρό του Χορν που του τον παρέδωσε ο Μιχάλης Συριόπουλος. Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη μέσα στο θέατρο Χορν, λόγω της συμπλήρωσης της πρώτης εικοσαετίας του θεσμού.
Με την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι από την ταινία «Αμέρικα Αμέρικα» οι ηθοποιοί που βραβεύθηκαν από το 2001 ως το 2019, σαν τους κρίκους μιας αλυσίδας τραγούδησαν, τι άλλο, τον «ύμνο» τους: «Ηθοποιός σημαίνει φως, κι είναι καημός πολύ πικρός….»
Ηταν εκεί οι: Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Μπιμπής Γιάννης Νιάρρος. Ελειπαν λόγω θεατρικών υποχρεώσεων ο Μιχάλης Σαράντης και ο Κώστας Γάκης.
Ο Γιωργής Τσουρής βραβεύθηκε για τον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» που έγραψε ο ίδιος, σε σκηνοθεσία  Γιώργου Παλούμπη (Από Μηχανής Θέατρο).
Συνυποψήφιοί του ήταν οι:
Αυγουστίνος Κούμουλος  για  τον ρόλο του  ως  Σκλαβί στο «Σκλαβί»  της  Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία  Θωμά Μοσχόπουλου – Σοφίας Πάσχου  (Πόρτα).
Εκτορας Λιάτσος για τον ρόλο του Τζιμ Ο ´Κοννορ στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά (Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας), για τους ρόλους των Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ στο «Ένας αριθμός» της Κάρυλ Τσέρτσιλ,  σε σκηνοθεσία   Ανδρέα Γ.Ανδρέου  (Bios) και για τον ρόλο του Εστραγκόν στο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία  Έλενας Μαυρίδου (Θέατρο Χώρος).
Βασίλης Μαγουλιώτης  για το ρόλο του Έριχ  στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ , σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν/ Υπόγειο).
Μιχαήλ Ταμπακάκης  για τον ρόλο του Μπίλι  στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη  (Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).
Να θυμίσουμε ότι το επαμειβόμενο (με 3.000 ευρώ) βραβείο συνοδεύεται από περγαμηνή και τον Σταυρό που περνά από τον έναν στον άλλο, κάθε χρόνο. Θεσμοθετήθηκε από τον Σταμάτη Φασουλή και είχε χρηματοδοτηθεί από τον αδελφό του ηθοποιού, Γιάννη Χορν.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (πρόεδρος), ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.
Την συνολική οργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει, όπως κάθε χρόνο, ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια της βρραδιά, ο Γιώργος Λύρας.
Και του χρόνου…