Τέλος στις πτήσεις από και προς Μιλάνο, βάζει από Δευτέρα, η Alitalia. Όπως ανακοινώθηκε, η αεροπορική εταιρεία,  αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα.

Σε καραντίνα η μισή Ιταλία

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ του Σαββάτου, τέθηκε σε απομόνωση ολόκληρη η περιφέρεια της Λομβαρδίας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί 14 ακόμη περιοχές της χώρας.

Η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα με σκοπό να προσπαθήσει να περιορίσει τη ραγδαία εξάπλωση του ιού, στην Ιταλία, που μετρά 5883 νοσούντες και 233 νεκρούς.

Με τα μέτρα αυτά περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση, καθώς απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να εγκαταλείψει ή να εισέλθει στις νέες «κόκκινες ζώνες» τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, επηρεάζει περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους στη Λομβαρδία – συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής πρωτεύουσας, του Μιλάνου- και άλλα έξι εκατομμύρια στις επαρχίες Μοντένα, Πάρμα, Πιασέντσια, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πεσάρο και Ουρμπίνο, Αλεσάντρια, Άστι, Νοβάρα, Βερμπάνο- Οσόλα, Βερτσέλι, Πάντοβα, Τρεβίζο και τη Βενετία, με τους εκατομμύρια τουρίστες.